Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Mám novou základní desku a grafickou kartu s pasivním chlazením. Překvapuje mě ale, že počítač je mnohem hlučnější, než byl kdysi. Část je nejspíš způsobena větrákem u zdroje, se kterým asi moc nezmůžu, ale určitě to není jediná příčina. Nevíte náhodou, co by to ještě mohlo být? Větrák dost hučí, i když je počítač úplně v klidu. Někde jsem slyšela, že by to mohlo být nastavením zbytečně nízké teploty, jenže nemám odvahu lézt jen tak do biosu a zkoušet tam něco nastavovat. Můžete mi poradit?
máš bednu zablombovanou nebo ne? Pokud ne, není nic jednoduššího než to otevřít a zjistit. Pokud na chvíli prstem přibrzdíš ventilátor nebo větrák, nic se nestane. Nekdy může být příčinou chvění a brnění, ale většinou je to grafika a chladící ventilátory ... Pokud se Ti jich v bedně točí 10 jako v mém starém a k tomu 6 mechanik,, tak se i nejtišší ventilátory po sečtení nasčítají, v pěkný hluk.
Taky jsem měl takový problém,větrák začal být hlučný.Chce větrák vymontovat,vyfoukat stlačeným vzduchem a hlavně pak do středu,jak jsou ložiska nalít olej pořádně!Pak trochu zas vyfoukat,aby oleje tam nebylo moc.Nebo celý potopit do oleje.Člověk se nemusí bát,že olej vyskratuje vynutí,není to pravda.Mě spadnul mobil celý do oleje a fungoval dva měsíce,než jsem ho našel v garáži v hrnci s vyjetým olejem.Vnitřek celý naložený v oleji a fungoval pořád.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.