Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalý internet s novým klientem - nastavení

Od: ivolank® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, svůj PC mám připojený k internetu pomocí wifi (vzdálené cca 300 metrů). Anténu mám síto se ziskem přez 20 dBi. Do nedávna jsem byl připojený přez USB wifi adaptér TP LINK TL-WN722N, a rychlost byla dobrá (stahování 600 KB/s), jelikož jsem potřeboval připojit k internetu více PC tak jsem si koupil Well WRC5000N (je v režimu klient) a rychlost stahování s tímto zařízením není více jak 30 KB/s. S anténou nehýbu. Pokud anténu připojím zpět ke staršímu USB wifi adaptéru a adaptér k PC, rychlost je opět normální. Stejný problém jsem měl v minulosti i s jiným USB Wifi adaptérem zn. Belkin, ale ten sem druhý den vrátil. Předem moc děkuji za rady.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

2x

Ten router je nový (bez nastavení) nebo použitý (s nějakým starým nastavení?

doplněno 08.02.13 18:51:

Zkusil bych uložit nastavení routeru a pak vyresetovat nastavení zapnout jako klienta a otestovat rychlost. Ještě doma se připojuješ přes lan kabel nebo ten wifi over wifi převaděč? Zkontroluj taky NAT limity pro porty.

doplněno 08.02.13 18:54:

Taky koukni do "QoS" tam se taky nastavují limity spojení

08.02.13 18:50
hodnocení

Nový

hodnocení

muj PC je připojen přez LAN kabel, QoS vypnutý a nikde jinde žádné rychlostní limity nejsou.

kangaroo*

Dej zapnout QoS a nahraj jsem i screen nastavení. Ještě když měříš tu rychlost tak těch 30Kb/s je konstatní nebo ta rychlost dost lítá a strop je 30Kb/s?

doplněno 08.02.13 20:53:

A jak píšeš že máš více PC tak jakou rychlostí pojede to stahování naráz na více PC? Jestli všude cca 30Kb/s tak je to jasný :)

hodnocení

Tak sem to prostudoval podrobněji. Když stahuju nějakej soubor tak maximální rychlost stahování je 15 kB/s a kolísá lehce pod, mezi 13 - 15 kB/s. udělal sem i test rychlosti na www.lupa.cz . Zkoušel jsem i router nastavit tak aby byl zároveň i prístupový bod, takže na něj byli připojený počítače a přez wifi muj telefon. Když načítám nějaký stránky na PC, jde to pomalu (odpovídá to těm 15 kB/s) a na telefonu stránky jsou načítat taky, ale jen když nedělám něco na PC, takže; když sem třeba spustil na PC video z Youtube, tak na mobilu se google načítal nějakou tu minutu, takže ta rychlost se dělí mezi PC připojený k routru.

doplněno 08.02.13 23:10:

A ještě jeden test rychlosti jsem si udělal a download pořád stejnej, ale upload 1Mb! což je mi opravdu divný..

Pomalý internet s novým klientem - nastavení
08.02.13 22:22
hodnocení

nastavení

Pomalý internet s novým klientem - nastavení #2
hodnocení

nastavení2

Pomalý internet s novým klientem - nastavení #3
kangaroo*

Zkus zjistit jestli tento router jede na stejném wifi kanálu jako ten usb adaptér (může tam být kolize na jiném kanálu 0-11 rušení)

Zkus projet podložku Router Setup

Já bych to přenastavil podle tohoto postupu

joyce.cz/...

hodnocení

AP vysílá na frkvenci 2457 MHz tedy je to kanál č. 10. Wifi jede na standardu 802.11b. Nejsem odborník, ale podle mě, pokud by ten router Well nemohl jet na kanálu 10, tak by síť vůbec neviděl, a nebylo možné se na ni připojit, ne? :) V záložce Route setup je možnost zapnutí Dynamického nebo Statického směrování.

doplněno 08.02.13 23:15:
A ještě jeden test rychlosti jsem si udělal a download pořád stejnej, ale upload 1Mb! což je mi opravdu divný..
kangaroo*

To bude nějaká prkotina. Já bych udělal že bych router odpojil a hned zapojil USB adaptér a otestoval spojení a rychlost uložil si veškerý screeny nastavení adaptéru a opět provedl výměnu a ty parametry zadal do routeru a zbytek doladoval. Pokud to nepomůže tak stáhnout podrobný manuál k routeru a projet funkci po funkci v nastavení podle manuálu. Klidně věřim tomu, že router má zapnutou nějakou multi funkci kterou tvůj poskytovatel nehodlá podporovat aby jste ho bokem neo*urali se sousedy. A poslední je kontaktovat poskytovatele přece platíš mu za něco.:)

mowla*

Přepni wifi na g nebo n - zvýší se rychlost? - resp. měla by, b je do 11 Mbit/s, g do 54 Mbit/s, n do 150 Mbit/s - a, samozřejmě, reálná rychlost přenosu je přímo úměrná ´síle´ signálu (na počítači).

hodnocení

Přístupový bod patří poskytovateli a tam nemůžu měnit žádná nastavení. A u toho USB wifi adaptéru zas není co nastavovat. :( Asi budu muset sehnat někoho, kdo by se mi na to podíval osobně... *plac*

hodnocení

nastavení3

Pomalý internet s novým klientem - nastavení #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]