Nejste přihlášen/a.
prosím pomoc.exmanžel se mi naboural do pc jak to mám dokázat na policii,když k jeho pc nemám přístup?jde to zjistit z nějak mého počítače?
Vzhledem k formulaci dotazu vřele doporučuju si pozvat odborníka k počítači (případně PC k odborníkovi donést) a nechat si systém důkladně zkontrolovat a případně i vysvětlit, jaká hesla používat a proč. Změnit hesla za mizerná nepomůže.
Mimochodem - z čeho usuzuješ, že se ti kdokoli "naboural do PC"?
doplněno 08.02.13 19:30: Jak píšu - přitáhni odborníka k počítači (nebo počítač k odborníkovi) - tvé znalosti (bez urážky, neumí všichni všechno ) nejsou dostatečné, aby ti někdo mohl poradit na dálku.
Ochránit lze vše - ale je potřeba napřed pecko zkontrolovat, pak řešit způsob(y) ochrany.
nejde se mi přihlásit ,hlásí mě to chybu..dělal to ještě když jsme spolu žili tehdy mi to ještě nevadilo..navíc se tím i chlubí kamarádům jenže ti to určitě nedosvědčí..nejde tam nějak vložit virus pro toho kdo by se chtěl ke mě nabourat nebo nějak za heslovat..
doplněno 08.02.13 19:19:on zná mé id pc,takže to pro něj není takový problém..na novou desku ted nemám nebo kolik to vlastně stojí?
Nejjednodušší řešení: odpojit kabel k internetu.
Druhé nejjednodušší řešení, pokud internet nezbytně potřebujete: stáhnout Ubuntu (nebo jinou live linuxovou distribuci), je to zdarma, vypálí se to na cd. Počítač pak budete spouštět pouze z cd (..než vám to někdo zkontroluje a spraví).
-
Pokud máte podezření, že vám kdokoli zcizil jakýkoli účet, ať už e-mail, přístup na sociální sítě, na diskuze, k fotkám, k datům.. proveďte okamžitě následující:
1. Získejte zpět přístup na svůj hlavní e-mail - přes kontrolní otázku, zaslání sms nebo něco podobného.
2. Pomocí tohoto registračního e-mailu získejte zpátky ostatní zcizené účty. Všechna hesla u všech účtů (včetně těch, které se tváří být ok) změňte na nějaká, která jste ještě nikdy neměla. Pro každý jednotlivý účet použijte jiné, unikátní heslo.
Nejdůležitější ze všeho: tento proces obnovy provádějte z jiného počítače na jiném připojení. U kamarádky, v knihovně nebo v kavárně.
děkuji všem za dobré rady,ale na tohle jsem fakt krátka.tak pc zas nerozumím,bude to chtít teda nějakého odborníka...nevíte teda kolik by prohlédnutí pc asi stálo?a zjistí odborník i to kdo se mi do mého pc naboural ,abych to mohla dát i na policii?děkuji za pomoc
Kolik by prohlédnutí stálo je otázkou, co a jak důkladně bys chtěla hledat - najít nějaký KeyLogger (apod.) a vyčistit systém, případně aktualizovat antivir apod. (přinejhorším reinstalovat) je otázkou pár stovek.
Hledat nějakou neprávněnou činnost (průnik apod.) je mnohem složitější (jak složité závisí i na tom, jak ´dobrý´ je škůdce), někdy to ani vypátrat reálně nelze.
Evidentně o PC nemáte ani šajna, takže x-násobné předělávání něčeho stejně asi nebude mít účinek. Jestli tam opravdu někdo nějak leze, je potřeba PC prohlédnout, něco přeinstalovat, něco vyhodit, něco pořádně nastavit, něco nainstalovat a pak třeba ještě pozorovat. Obávám se, že Vy byste zvládla jedině přeformátování disku a kompletní novou instalaci WIN (což je ostatně dobrá metoda), ale to znamená ztrátu všech dat a nainstalovaných programů. Důležitá data by proto bylo nutno předem zazálohovat.
Jak už někdo radil, obraťte se raději na odborníka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.