Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem, moc bych vás prosil o rady ohledně taktování už jsme zkusil nataktovat snad správně. Můj pc
C2D e8400 GHz
4 GB DDR2 800 MHz
Gygabite 8800 GT OC
Gygabite EP45-UD3R
Počítač již není v záruce a tak se bojím abych něco nezkazil
V biosu jsme hodil core ratio z 8x na 9x nevím proč tam bylo 8?
a frekvenci můstku nebo co to je :D jsem z 266 dal na 360 a pokdu to dobře chápu tak mi to hodilo 360x9 tak že ted sjem na 3,24 GHz. Zatím žádny problém ale otázkou je zda - li jsme něco nepokazil, šlo by to ještě víc, ve videích jsem viděl že mění i napětí a v jiném zase že základně stačí ten můstek tak jsme se do těch napětí raději nepouštěl.
ptám se teda :
Mám ted frekvenci 3.24 GHz?
Můžu ještě víc? a jak musím i ty napětí měnit.
Nepokazil jsme něco?
Prominte že se tak blbě ptám ale docela se bojím pokud budete potřebovat můžu udělat čehokoliv screen. Děkuji moc
GTA 4 episodes from liberty city :D
ale jde mi o to že když to de tak taktovat tak proč aspon na 3,5 ghz to nedat .
Ono to jde na 3.6 GHz, ale to ti stejně nepomůže, protože na tu hru potřebuješ rychlejší grafiku než procesor.
spidere tak jsem udelal ze srandy znova test v w7 to hodnoceni a procak z 6,3 na 6,6 a nvm proč ale naskočili mi i ramky myslim že jsem měl 6,5 a ted mam 7? fakt husty.
zdravim te, to co delas je odvaha, ale proc ne. ja pokud delam OC tak si prvne najdu hranice jak teplot tak frek. dane veci co chci trapit, na testy pouzivam (proc.) LinX 0.6.4 a k tomu OCCT ,na RAM samoz. mem test . a pokud vse projde s uspechem tak jsem rad
jen si davej pozor aby po tvem OC nemel vic probl. nez uzitku.Postup je VZDY individualni zadny kus kremiku neni stejny tudiz i jine vysledky . Hodne stesti
ahoj a tedy pokud bych chtěl ještě víc můžu přez ten můstek nebo už musím na ty napětí? ja bych dal ten můstek na 400 x9 a 3,6 ghz by mi zarucene stacilo a uz bych na to radeji s... :D a d otěch napětí jsem nezasahoval.
Je taky důležité jký má kdo verzi biosu? já mám stejnou co tendle na videu někde jsem jí i viděl jaká je to verze. V tom videu to hodi z 3 na 4 bezproblému :D
9 x 400 MHz je ještě možno provozovat se standardním napětím CPU. Bude to ale možná záležet kus od kusu. Jinak na RAM si musíš nastavit vhodný dělící poměr, v tomto případě 2 : 1
ok já to na těch 400 raději dávat nebudu dám to na 380 s napětím si raději hrát nebudu. Můžu se ještě prosimtě zeptat na ty RAM mam 4 GB ddr2 800mhz v dual channelu v biosu mam i nějaký to časování bohužel jsem ted v škole na notu tak to časování ti neřeknu ale asi ani neni potřeba na to nastavení toho vhodného poměru. Chápu - li to dobře doporučuješ mi 2:1? Poradíš mi kde v biosu to najdu až budu na PC anglicky bohužel moc neumím a nechci to pokazit bnodík tě nemine moc díky.
P.D dal by se nataktovan i procesor na notu? :D:D ja vým sem blázen. moc dík
Ano, 2 : 1. pojede-li ti sběrnice na 400 MHz, pak paměti pojedou na 800MHz. Počítej ale s tím, že se CPU bude už vác zahřívat, proto to chce pořádné chlazení. V každém případě sleduj teplotu CPU. Na NB bych se do toho nepouštěl. Větší zahřívání, problematické chlazení, nižší výdrž baterie...
ahoj v klidu jsme měl teplotu na 40-45 C a v zatezi jsme to zatím nijak nezkoušel ale jeslti ti pomuže můžu ti poslat můj case. Ale to asi nepomůže co já se právě bojím to hodit na 400 MHZ. Když bych dal 380 tak poměr pořad 2:1 nebo na to poměr zadnej neni.
P.S jak ti dám boda? :D
já už jsme se 1 registorval ale nevím jakým nickem se regnu znova boda si zasloužíš ale prosimtě ještě 1 věc kde v tom biosu najdu ten poměr pls můžeš anglicky. Kolik ti můžu dát bodů?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.