Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V čem psát web?

Od: hankasv1 odpovědí: 8 změna:

Před lety jsem dělala pár stránek pro sebe a pár známých, nic složitého, klasika, nějaké fotky, pro jednu firmu malý katalog a tak. Dělala jsem to v klasickém a obyčejném html s csc stylama, pro efekt přejetí myší nad navigačníma tlačítkama tam byl použit jeden javascript,nic jiného,skoro vše jsem dělala jako tabulky a vnořené tabulky, editace přímo v poznámkovém bloku a v pspadu.

Teď bych se do toho chtěla ponořit znovu, kamarádka chce e-shop, pro tátovu firmu bych měla předělat stránky, je toho víc, bavilo by mě to, i nějaká rozhýbaná grafika a tak, ale chci se zeptat, v čem to mám dělat, variant je asi víc (xml,php,asp,dhtml), spíš s ohledem na budoucnost,abych se neučila za rok něco jiného, ten e-shop bych tedy celý nezvládla a nedělala,ale začlenila bych nějaký hotový produkt do stránky, potom nějaké fotogalerie a katalog a tak.Můžete doporučit nějakou dobrou knihu nebo kurs na internetu? A je nějaký dobrý editační program, v kterém to psát, k doporučení? Díky za podněty a rady.Hanka

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jolinar*
hodnocení

0x

Já píšu web v Macromedia dreamweaveru 8.*palec*

hankasv1
hodnocení

To už je skoro pět let stará verze,nevadí to? Jaké má výhody? Nevím,jestli wysiwyg je pro mě ideální,před lety jsem se s nějakými wysiwyg editory prala a nepřišla jim na chuť,ten kód,co z nich lezl,nebyl vůbec hezkej a pak v tom kódu něco najít a upravit byl děs...

jolinar*

Vůbec ne, měla jsem i novější, ale zase jsem se vrátila k 8. Je v češtině, dělám v tom hlavně CSS, super tam je připojení k FTP ikdyž to už moc nevyužívám. Hlavně to tam nehází chyby při automatickém dokončování html. Jediným menším problémem je, že mi to na win7 občas spadne - např. při 5 hodinách - 1x

hankasv1
hodnocení

Každopádně vyzkouším,díky za tip.Ale nevím,jestli se v tom dá udělat všechno co bych chtěla,raději jsem se hrabala přímo v kódu,člověk nad tím má větší kontrolu a ví přesně co kde a jak funguje,tady si bude kód asi žít vlastním životem.:)

na to stačí starý dobrý notepad++, žádný další program není potřeba - kromě grafiky.

hodnocení

0x

Dělám v Dreamweaveru MX. Skoro stále ale dělám stejně v kódu. Wysiwyg používám jen někdy pro zrychlení práce. Zkoušel jsem mnoho jiných editorů (PsPad, Roden editor, Golden Html editor, H-brouček, Kompozer), ale vždy jsem se vrátil - starý, ale stále dobrý Macromedia Dreamweaver MX. Šel na W98, XP, a jde i na Vistách.

mattyzem
hodnocení

0x

E-shop v DHTML, JS, ani žádném client-side jazyku neuděláte. Lze použít aspx nebo php.

Doporučuji si prostudovat i AJAX, práci s MySQL a JavaScript.

Imho eshop ze dne na den neuděláte, kvalitní eshop trvá jednomu člověku několik týdnů práce, ale to musí být profík. Do eshopu bych nešel ani já, po 5 letech praxe.

mattyzem

* je toho jistě více, ale tyto 2 jazyky jsou asi nejpoužívanější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]