Nejste přihlášen/a.
Dobrý den dneska v bazaru jsem si koupil notebook Toshiba Satellite 300CDS. Vše funguje, všechno je O.K., je tam systém Windows ME. Já si tam chci nainstalovat Windows NT 4.0, ale nevím jak se dostat do BIOSu, kde bych nastavil bootování.
Jedná se o starší notebook s CD-ROM mechanikou, disketovou mechanikou, s Pentiem I 133MHz, s 80 MB RAM a s 2,1 GB hard diskem.
Děkuji vám všem za odpovědi.
Při startu systému zmáčknout F8 nebo DEL,to se liší.Při bootování se vám to taktéž ukáže na obrazovce,co máte stisknout.
Ne, bohužel to nejde. "Vyřešil" jsem to tak, že jsem naisntaloval Windows NT přes Milénia, vše šlo v pořádku, ale po dokončení instalace nejde zvuk a obraz je pouze 16 barevný.
Budu hledat ovladače. Snad to půjde.
Ale můžete mi prosím říct, jakou klávesou se dostanu do BIOSu? Děkuji.
Ovladače jsem našel, vše funguje. Ale i tak díky za odpověď.
doplněno 16.06.10 11:15:Promiňte, že jsem psal přes honza2 - já jsem si nezapamatoval heslo. Nyní jsem si vzpoměl.
1. bios při nápisu "toshiba leading innovation" mačkejte klávesu F2
2.pro nabídku bootování při nápisu "toshiba leading innovation" mačkejte klávesu F12
z vlastní zkušenosti doporučuji bootovat klávesou F12
ovladače jsou ke stažení na toshiba.cz
1.kliknete na "produkty toshiba"
2.notebooky a vyberte svůj typ aněkde na stránce vašeho nb bude odkaz ovladače
rád bych vám dal odkaz,ale nepovedlo se mi najít váš nb
Nápis tam je In touch with tommorow, F2 nefunguje. Vyřešil jsem to nakonec tak, že jsem vyndal baterku, ono to zařvalo, tak jsem tam něco stisknul (myslím, že to bylo Del) a do Biosu jsem se dostal.
Bios to má podivný, ale bootování jsem našel a nastavil jsem první disketu, druhé CD-ROM a třetí harddisk.
Nakonec v notebooku jsou Windows 98 SE, protože NT nepodporuje USB a bez USB dnes to hold nejde. Já jsem měl furt za to, že Windows NT 4.0 USB podporuje
No nic, všem děkuji za smysluplné odpovědi a přeji všem hezké prázdniny .
ALe nevím, jestli jsem slepý, ale nikde jsem neviděl taktování CPU. Trošku bych ho taktnul, protože jsem si tam udělal ruční chlazení a přecijenom by to něco vydželo. Škoda, že tam nejde vyměnit procesor. Pentium I mě sice stačí, ale rád bych si tam dal AMD K5 nebo K6.
Doufám, že to chalzení neskončí jako kdyby to dělal Pat a Mat .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.