Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak poznám, že mám nefunkční vypalovačku v notebooku(Asus F3Jseries, DVD sup.MTI) nebo mám špatně nainstalovaný vypalovací program? Kupovali jsme ho před cca 2,5 rokem, vypalování bylo v pořádku. Zhruba po dvou letech jsem stáhla pár filmů a při převádění na DVD formát a následném vypalování se vypalovačka jakoby kousla. Neustále běžel proces vypalování, ale načítalo se 1% i půl hodiny. Od té doby mi vypalování prostě nejde. Nevím, co s tím. Nemůže jít třeba i o špinavou mechaniku? Jak se popř. čistí.
Když zkusím vypalovat dostávám se obvykle pouze k výběru, co chci vypálit. Nero mi pak obvykle ohlásí špatný MIU kod či co a nebo to celé spadne. Děkuji za každou odpověď.
Jo, a ještě otázka na závěr. Když by byla mechanika opravdu KO, dá se koupit externí a tím ušetřit nebo musím koupit pouze značkovou?Díky!
Optika mechaniky je dostupná při jejím vysunutí. Je to takové malé namodralé očko. Ale opatrně s jeho případným čištěním.
Externí se koupit dá, ale je otázkou, bude-li levnější než notebookuví interní. A značkové jsou povětšinou všechny a to je dobře
Chyba s vypalování může být i záležitost systému nebo můžeš zkusit reinstalovat NERO nebo nainstalovat jiný vypalovací program a v něm mechaniku otestovat.
Zkuste třeba program Ashampoo Burning Studio.
Při čištění mechaniky dávejte pozor!
Nezapomeňte ji z notebooku vyndat a až budete čistit takové modré očko, tak opatrně, ať to nepoškrábete.
Vemte si 100% líh (koupíte v každé lékárně) a vatovou špejli (do ucha) a opatrně to přetírejte.
Jen poznámka. Ashampoo má více verzí, verze 6 je zdarma, ty vyšší mají zkušební dobu.
doplněno 12.06.10 10:40:a pokud máš Totalcommander, k tomu se dá zdarma stáhnout dorý vypalovací plugin. Prohledej Slunečnici nebo Stahuj, například.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.