Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Třídění informací v počítači

Od: patronka* odpovědí: 5 změna:

PS jsem nikdy nepoužívala v zaměstnání(jen spec.kreslicí program) a pro vlastní potřebu ke korespondenci,vytváření tabulek a grafů,ale od letošního února nasávám informace jako houba a to nejen o počítačích.A právě teď by se mi hodilo katalogizovat informace v PC, abych je nepsala na papírky,které pak nenajdu.Na info o PC mám sice sešit,ale já těch informací shromažďuji víc a z různých oborů.Doma mám PC portable a mimo domov netbook.V obou operační systém Windows XP Professional s aplikací Front Page.Zatím přesunuji jen fotky pomocí Flash.Možná bych to vypátrala sama,ale zkusím požádat o radu, který program je k tomu vhodný ( používám jen Word a Excel)

pokusím se poslat legrační fotku

doplněno 11.06.10 17:08:

Fotkuse mi zatím poslat nepovedlo,mám co trénovat.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Patronko, hlavu vzhůru je nás víc co v tom lítame. Držím palce. *slunce*

hodnocení

0x

snad chápu správně . . . . na práci se soubory (i fotky, dokumenty, tabulky, prezentace) adresáři (složkami), -> uspořádávání x kopírování x přesouvání x přejmenovávání x třídění x archivace x hledání atd.atd. NORTON COMMANDER = česky správce souborů, adresářů atd. Spíše přesbeji specifikujte i pro ostatní vaše potřeby činnosti, oc jsem to sám nepochopil.

patronka*
hodnocení

Představovala bych si to jako předmětový katalog ( jako tady rubriky ) a ten dále seřazený třeba podle abecedy.Na př.potřebuji najít způsoby napojení kabelů.To už jsem dělala,ale hledám další možnosti.Prostě ukládat a třídit získaná moudra,abych je v případě potřeby našla (bez připojení k internetu).Taková malá soukromá databáze.

zlejdacan*

Pokud Vám správně rozumím, hledáte program, který by za Vás udělal seznam a popis, kde se co nachází na Vašem počítači.

Být Vámi, přestal bych hledat program, který vytvoří databázi souborů s malými roztomilými ikonkami. Vytvoření takové databáze je pomalé a zabírá to na disku místo navíc.

Použil bych na Vašem místě jednoduchý poznámkový blok, do kterého bych si nakopíroval toto:

tree C:OsobniDuleziteobrazky /f /a > Seznam_obrazku.txt

uložte jako textový soubor se jménem například VytvareniSeznamu, ale přepište koncovku .txt na .bat. Když tento malý skriptík spustíte, vypadne hned ve stejné složce textový soubor se seznamem a strukturou řazení souborů ve složkách. Stačí pak sledovat čárku vedoucí od hledaného souboru až na počátek jak prádelní šňůru.

Přičemž C:... je cesta až po složku, kterou chcete zmapovat

tree Vám udělá ve výsledném texťáku napojení jak jsou jednotlivé soubory v kterých složkách a která složka je v které složce

/f /a > vytvoří výstupní soubor

Seznam_obrazku.txt je jak bude vytvořený soubor pojmenován. V tomto případě tedy Seznam _obrazku.txt

Dejte si pozor, aby v zadané cestě nebyly mezery! pokud máte nějakou složku, která mezeru obsahuje, přejmenujte ji, ať je s podtržítkem, pomlčkou nebo tečkou. Pokud chcete vypsat další složku, jednoduše na vytvořený .bat skript klikněte pravým a vyberte editovat v poznámkovém bloku. Tam jen přepište cestu do této složky. Taky se obávám, že možná budete mít problém s českou diakritikou.

Ve vytvořeném poznámkovém bloku Seznam_obrazku.txt pak můžete pomocí Ctrl+F vyhledávat, co potřebujete a jakmile najdete, ve které je to složce, půjdete už přímo do složky, kde je ten či onen soubor. Takto vytvořený textový soubor nezabere žádné místo a je vytvořen v řádu sekund proti desítkám minut.

PS: pokud budete spouštět skript ve stejné složce a nebudete měnit název výsledného souboru, bude se Vám opakovaně přepisovat po každém spuštění!

patronka*
hodnocení

Vaše rada je poněkud složitější,já nepotřebuji třídit již hotové soubory ( v těch mám pořádek ), ale vychytávky na různé činnosti, které provádím a mám dost široký modus operandi. Když dokážu otázku formulovat,většinou mne něco napadne,ale doplním to i z jiných zdrojů.Tak teď mne napadlo:Excel je vlastně sešit v kterém se dá listovat,doplňovat listy,sloupce i řádky a navíc se všechno dá seřadit podle abecedy přes DATA.Mám tak soupis knih půjčených z knihovny,vždy dopíšu a seřadím podle jména autora.To není až tak z pilnosti,ale protože jsem blbá a klidně bych si půjčila stejnou knížku 2x.To se mi vloni fakt 3x stalo a přišla jsem na to ,ne při čtení, ale až při dopisování do seznamu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]