Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamknutí plochy (všech ikon) ve Windows XP

Od: pepyk93* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,mám takový dotaz a prosím o odpověď.

Zajímá mě,jakým způsobem lze zamknout/odemknout plocha ve Windows XP resp. všechny ikony?

Jde o to,že když jsme byli ve škole tak na mě spolužák zkusit takový vtípek,stiskl nějakou klávesovou zkratku nebo někde rychle něco nastavil ve Windows a následně jsem něměl na ploše vůbec žádné ikony.Zůstala tam jen prázdná plocha,byla vidět pouze tapeta.Bohužel,když jsem zkušel kamkoliv klikat myší (levé/pravé tlačítko) nebo zkoušel stisknout nějaké klávesy,tak PC nereagoval.Pokaždé jsem to vyřešil restartem PC (naštěstí jsem tam zrovna neprováděl nijak důležitou práci).Víte prosím někdo,jak se to provádí? Rád bych se tento ,,trik" naučil.Chvíli jsem googlil,ovšem nemohl jsem na to nikde narazit (asi jsem zadával nesprávné výrazy?).

Předem děkuju za odpověď. :)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

3x

Myslím, že rozdíl mezi radou, pomocí a názorem je v tom, že tady lze pouze poradit nebo mít názor, nebot´ nikdo nezná přesně Tvé podmínky chování počítače, ale to jak se chová v dané situaci, kterou bychom testli do 5 vteřin, kdybychom je měli tady u sebe na PC.

Pokud požaduješ jen 100% rady a ne jen názory / rady co by to mohlo být, tak to řekni předem. Myslím, že to jak jsi ohodnotil situaci a diskutoval o možnostech, bylo trochu nefér, v tom, že radu Ti dávalo více lidí, ne jen ten kdo se trefil do správné varianty. Mě jsi tím přesvědčil jen v tom, že přiště na Tvuj dotaz nebudu odpovídat, nebot´ ohodnocení, že naše rady a snahy byly špatné / zbytečné se mi vůbec nelíbí. To je opak toho, že jediný, kdo si zaslouží poděkování, je sondaw. Osobně si myslím, že většina rad byla velmi kompetentních a myšlena dobře, tedy mířící k správnému vyřešení. Takže ortel, že ostatní nestojí za poděkování, se mi vůbec tedy nelíbil. Navíc jsi chtěl i radu, jak se naučit podobný trik a ten jsme Ti napsali snad všichni. Pokud myslíš, že sedíme jako Ty u počítače ve škole, dlubeme se v nose, tak to ne, místo odpovídání jinde jsme se Ti snažili pomoci všichni. Dám si pozor, abych už neztrácel čas odpovědmi, které Tobě nebudou vhodné, a protože to není jisté nikdy, ...

Omlouvám se, ale to uzavření problému, že ostatní se tu jen snažili zbytečně, protože se trefil někdo jiný, mě fakt dostalo :)

pepyk93*
hodnocení

Už jsem to napravil...;)

Omlouvám se.Pouze jsem tak nějak ,,ve spěchu" ohodnotil pouze odpověď od Sondaw.Pokud to někomu přišlo nefér,pak se ještě jednou omlouvám...*hi*

sondaw*
hodnocení

2x

Nevím, přesně, co tvůj kamarád dělal, ale stejně se plocha chová, pokud ve správci úloh ukončíš v procesech explorer. exe

pepyk93*
hodnocení

Děkuju za odpověď. :) Nevíš prosím ještě jak ,,to vrátit zpátky"? Po klikání myši i stisknutí kláves PC vůbec nereagovalo...*nevi*

Prý to jde vyřešit jednodušeji a méně drastičtěji než restartem.

sondaw*

Ve Správci úloh v aplikacích dáš nová úloha a do okýnka napíšeš zase explorer.exe. To je všechno:)

fidonet*

sondaw? ee? jo? fakt! Tak to čubrním, ted´ jsem se něco dozvěděl. Tohle jsme nikdy nezkoušel a musím říct, že ani nevěděl :)

Z Win ME si pamatuji, že když explorer se vypne, tak do minuty sam naskočí, a když to neudělal, jen jsem to resetl.

Psala jsi někdy někde, že jsi holka? OPravdu, jsem se ted´dozvěděl něco co jsme nevěděl. K čemu se to dá ještě používat?

Jí používám systémové tlačítko SPUSTIT, tedy WIN tlačítko. To bude asi stejný efekt?

Dávam Ti BOD za novou informaci pro mně *palec*

doplněno 10.06.10 20:07: vlakno poskočilo jinak, tak jen upřesnění : Reaguji na tohle
: sondaw®
Ve Správci úloh v aplikacích dáš nová úloha a do okýnka napíšeš zase explorer.exe. To je všechno
sondaw*

K tvému dotazu k čemu se to dá ještě používat. Když mám v oznamovací oblasti (pravá myš na Start>Vlastnosti>Oblast oznámení) spoustu ikon a to i programů, které již dávno v PC nejsou, tak tímto postupem jednoduše nabídku vyčistím

doplněno 10.06.10 21:38:

Zapomněla jsem napsat (asi to horko);), že v CCleaneru označím vyčištění ikon v oznamovací oblasti, potom teprve ukončím explorer.exe a znovu dám jako novou úlohu. Ty ikony jdou jinak odstranit i přímo v registru a opět ukončit/nová úloha explorer.exe

pepyk93*
hodnocení

Jojo :) ...ale já jsem se asi vyjadřil špatně (za což se omlouvám...*hi*).Zmizela i dolní lišta (se STARTEM) a nešlo ani WIN+R ►TASKMGR

Zkrátka na nic (já jsem na nic nepřišel) to vůbec nereagovalo.Kdyby to šlo,tak bych si správce úloh otevřel...*nevi*

sondaw*

Zkus vyvolat správce úloh kombinací kláves Ctrl+Shift+Esc

Jinak hlavní panel a ikony se dají jednoduše opravit prográmkem Taskbar Repair Tool, spustíš, vybereš co chceš opravit a dáš Repair

www.kellys-korner/...

fidonet*
hodnocení

1x

ikony zmizí ( taky je nemám a nechci ) když tukneš na plochu a dáš ZOBRAZIT ikony na ploše. Spodní lišta nezmizí, ale dá se pouze zredukovat. osobně mám lištu na třech řádcích, abych někde měl ikony, které nemám na ploše. A stejně tak lze stáhnout lištu do počtu řádků NULA. A pak zamknout. Ovšem taky to může být vir nebo speciálni program.

Takže dotaz? Máš dole alespon malou uzkou čárečku? Nebo kdekoli nahoře , dole, vpravo vlevo? ( ličta nemusí byt jen dole ,a le třeba vlevo. Tak na ni tukni, odemkni ji a roztáhni :)

A co se stane když tukneš na plochu pravou myší? máš tam menu plochy, nebo nějakého obrázku? Protože lze po nastartovaní plochy ( winů ) zobrazit obrázek co vypadá jako plocha a ty pak šíliš že nic nefunguje, a přitom lze pouze obrázek vypnout.

Pokud PC nereaguje tak bych na to vsadil :) Ofot plochu, nech vyskočit nějakou hlašku a udělej obrazek. Pak ten obrázek spust a dotyčny se bude snažit tukat na vyfocenou hlášku a ta logicky nereaguje :)

... a není zač :)

pepyk93*
hodnocení

Díky za odpověď. :)

Jediné,co připadá v úvahu je uzamknutý PC pomocí WIN+L a se ,,schovaným" oknem nastranu (ikdyž jsem ho tam nikde neviděl).Vir - pochybuju,speciální program také ne.Opravdu jsem se otočil jen na 10 vteřin a už to bylo...

ALT+F4 jsem také zkoušel a také nic...:(*nevi*

zlejdacan*
hodnocení

0x

Pokud se mu chceš pořádně pomstít, udělej starej dobrej trik:

- Udělej printscreen jeho obrazovky. Myší najeď do rohu, ať není na printscreenu vidět.

- Ulož jej v malování (neměň rozlišení!).

- tento obrázek nastav jako pozadí na plochu

- Všechny ikonky mu poschovávej do jednoho rožku, kde nahoře bude nějaká zbytečná ikona, kterou nikdy nepoužívá (místa v síti, poznámkový blok) anebo je rovnou smaž

- schovej roletku start dolů

- bav se jak zuřivě kliká na ikonky které "nereagují", na tlačítko Start, které "nefunguje"

"Nejlepší" je, že to může restartovat celej den a pokaždé windows naběhne se stejným zobrazením, které se jeví jako správné, ale je to pouze obrázek. Dokonce bych dal svý boty na to, že přivolaný ajťák se pěkně na*ere

fidonet*

zlejdacan : hezky jsi rozepsal, přesně co jsme včera napsal já :) *palec*

jen s jednou nepochopitelnou věcí : zaprvé ikony stačí vypnout

za druhé, pozadí bude vždy reagovat každému inteligentnímu člověku na myš a tohle by mu mělo dojít do 3 vteřin :)

zlejdacan*
Nevím co myslíš tím "vypnout ikony" jak popisuješ že "ikony zmizí, když tukneš na plochu a dáš ZOBRAZIT ikony na ploše". Mám XP a tuhle funkci sem popravdě ani neznal a podle tvého návodu na ni ani nenarazil.
A za druhé: na ty tři vteřiny bych nesázel u lidí, co tohle slyší teď poprvé.
fidonet*

mám taky XP a ikony mám vypnuté na ploše. Skvělá věc, na Me to nebylo. Já nemám rád na ploše ikony, tam chci mít hezkou tapetu ...

pepyk93*
hodnocení

Děkuji za všechny odpovědi. :) Hlavně Sondaw (dávám bodík). *palec*

Po dlouhém výslechu jsem ze svého spolužáka dostal,že tu plochu vypnul přes správce úloh.Přesně jak radila Sondaw...*smich*

Tímto považuji problém za vyřešený...*uf*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]