Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vložení obrázku do ikony

Od: lujs® odpovědí: 62 změna:

Zdravím. *slunce*

Chtěl bych si roztřídit dokumenty podle nějakých obrázků které mě hned upozorní na to o jakou se jedná o složku. Když se jedná o malování tak bych tam chtěl třeba toto.

Vložení obrázku do ikony

62 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

4x

Tím nic nezkazíš, ale z tvých jiných dizkuzí vyplývá jak pořád brečíš, nad nestandartním chováním Tvého PC, nad tím, že ikony jsou jiné a některé blikají, mají divné barvy a viry se tváří jako že nejsou viry ... a ted´ vrtáš do nesmyslných věcí, které nemají žadný vliv? Stejně za chvíli budeš psat, prč se věci ukládají do jiných dokumentu, než máš své oblíbené dokumenty.

Když to chceš rozlišit, dej tomu jméno : přejmenovat¨. Nic víc nic míń. Pak se ti jednou něco sekne, ikony se pomíchají a ty tady povedeš 10 stránkové prosby, jak změnit Dokumenty Zpět.

Počítačje pro zábavu,tak si zmáčkni F1 tedy nápovědu, a většinu věcí se dozvíš tam. Nikdy chytrý z nebe nespadl, ale ty ho po deseti diskuzích tady, ze sebe stejně neuděláš. Já po 20 letech u různých PC mohu jen suše konstatovat, že něco málo vím. Ale přišly WIN 7 a vím zas kulové, kde se co schovává. Přechod z 95 na 98 a Milenium byl jasný. Přechod na XP jsem odložil o rok. Ted´už pomalu vím kde co najít ve VISTĚ .. a pořád vím, že vím málo. Co jsme použil před rokem nebo dvěmi dnes stejkně nevím, když to nedělám denně.

Věř tomu : nehrab se v tom, a pokud ano, tak to ber jako zábavu . Zkazíš a přeinstaluješ, zkazíš, přeinstaluješ .. ale nevrtej se do zbytečností a registrů , anebo jo, ale pak to přeinstaluj a nečekej rady na poradte.cz. Stejně v 95% Ti není radno ani pomoci.

Bud´je rada hned první jasná, nebo je to problematické o mnoha proměnných a Ty si stím opěd neporadíš.

K tvé ozazce : Vlastnosti, ikona, změnit ... Složité co? Co kdybys to ěnkdy zkusil sám? Jinak se NIC nenaučíš. A nevymlouvej se na angličtinu. Já se taky učil jen RUSKY a povině ... .. p.s. WIN je v češtině .. tak VO CO GO?

sondaw*

Naprosto souhlasím, ještě jsi nezvládl nastavení CCleaneru, dala jsem ti sem spoustu odkazů na různé rady a tipy, aby ses mohl pomalu něco po něčem seznámit s tím, co kde v počítači je, ovšem reakce od tebe nebyla žádná. Místo toho vymýšlíš opravdu, promiň, ptákoviny a navíc ti nestačí jedna rada nebo odpověď, zase to bude na pokračování. Když něco v jednom okně nastavím, viz tvoje práce se složkou, tak prostě zkouším, jak jsem to udělala a jak to teda vrátím zpátky. Ty ne - ty napíšeš každou kravinu na fórum, aniž bys vynaložil sám nějaké úsilí.

Každý z nás nějak začínal, ovšem než jsem se do něčeho pustila, tak jsem si o tom něco přečetla nebo když jsem ze začátku něco zkoušela a měnila, psala jsem si, jak to bylo původně a co s tím dělám. Nikdy jsem nikam na fórum nepsala, bylo to vždy pokus-omyl, ale tak jsem se naučila nejvíc. A věř mi, bude tě to daleko víc bavit, když to dokážeš sám, než když ti to někdo strčí až pod nos. A nevymlouvej se na nic, nezkoušej to ani s věkem, já mám léta mládí už několik desítek let za sebou, věk není překážkou, chce to jen chtít a nebýt pohodlný

marenka*

*hej*Sondaw *palec*

Luis, vykašli se na to. Můžeš si stáhnout program, kde si uděláš vlastní krááásné ikony, jiný program, který ti ikony hodí do jedné lišty na ploše, můžeš si stáhnout cokoli a dělat s PC cokoli. Ale dokud se nenaučíš základy, dokud nebudeš umět pracovat v základu s woknama, nebudeš znát správce a defragmentace a čištění a bod obnovy a zálohování a a a a tak nedělej nic. I já si dávkuju krůčky s počítačem postupně. Po roce učení jsem si dala do počítače první hru, po dvou letech první program. Dnes po pěti letech nejsou pro mne programy a všelijaké úpravy problém, ale zároveň si toho do PC taky co nejmíň cpu. Víc přemýšlím. A třeba do registrů a do Biosu ani po takové době nechodím, neumím to a nechci si zkazit běžící systém. A třeba obrázkové ikonky já osobně nepotřebuju.

fidonet*

sondaw *palec* zase boduješ *klik*

hodnocení

Sondaw promiň ale já si myslím že sem ten CCleaner včera s Mařenkou dořešil. Reakce ode mě nebyla proto že sem nechtěl kvůli 1 otázce zakládat 3. vlákno. To do kterýho sme psaly už bylo plný.

Právě že sem to zkoušel ale nepodařilo se mi to vrátit zpátky. Já právě ani nevím jak sem tam tu věc dostal. Já mám totiž problém s učením podle internetu. Nejlíp mi to jde do hlavy když to vidím přímo před sebou. Takže tak jak mi to ukázala v minulém vláknu Bena to bylo perfektní.

Ještě bych chtěl říct že kdokoliv si myslí že si svými postupy nezasloužím poradit, tak radit nemusí!.!.!

Vložení obrázku do ikony #2
marenka*

Luisi kup si knížku. *hej*Tam to máš ukázané i nafocené krůček od krůčku.

sondaw*
hodnocení

2x

Nevrtej do toho, máš asi málo problémů;)

hodnocení

Tímhle bych snad neměl nic pokazit.

Vkládání obrázků už mi jde dobře.

sondaw*

Když klepneš na složku pravým myšítkem a dáš Vlastnosti, není tam mořnost Změnit ikonu nebo Vlastní nastavení?

Toto se nastavuje ve vlastnostech jednotlivé složky. Více viz obrázek.

Vložení obrázku do ikony #3

hodnocení

Nebo na FILM toto.

Vložení obrázku do ikony #4

hodnocení

Teď se mi to zobrazuje takto.

Vložení obrázku do ikony #5

hodnocení

Paráda, akorát u hudby ve vlastnostech je jenom obecné a sdílení. Vlastní nastavení tam není.

Vložení obrázku do ikony #6

hodnocení

Jak to mám udělat s tou hudbou?.?.?

Teď nevím jak sem k tomu zase přišel ale zobrazuje se mi tam vlevo Práce se soubory a složkou a další. Jak se toho můžu zbavit?.?.?

Vložení obrázku do ikony #7

Klikni na ikonu Složky v horní části menu.

hodnocení

No jo ale co v těch složkách mám udělat?.?.?

Už nic. Tím se ti zobrazí boční panel se stromovou strukturou disku namísto zde na obrázku uvedených nabídek.

hodnocení

Koukám že jak se zbavím toho neřáda vlevo mi asi nikdo neporadíííí. *zed*

Vložení obrázku do ikony #8
marenka*

Spider ti tam odpověděl, sakra Luisi čti. Promiň, ale to je fakt o nervy todleto

hodnocení

To je fakt o nervy.

Když kliknu na ikonu Složky v horní části menu jak píše Spider, tak se mi jenom vystřídá ta modrá plocha a ten pavouk zobrazení.

marenka*

Tak jinak. Proč ti to tam tak vadí? Akutně? Pohledej v jnp.zive.cz/... třeba to nenajdeš hned, ale uvidíš, co fíglů a věcí cestou objevíš.

hodnocení

Ježiši Mařenko já sem to tam dal tak, že sem asi o nějaký tlačítko zavadil. Tak to prostě chci jenom vrátit do původního stavu. Nic vííííc.*plac*

Je to marný, je to marný...je to marný ;)

hodnocení

Já už vážně nevím. Mě se to střídá s tímhle. *zed**zed**zed*

Vložení obrázku do ikony #9

Ano, tak to má vypadat. A jak si to představuješ ty?

hodnocení

Celou dobu sem tam nic neměl takže sem na to zvyklej. Dal sem to tam asi tak že sem o něco zavadil a už to bylo. Tak bych to chtěl vrátit abych to tam měl bez toho.

Tak si v Možnostech složky nastav toto zobrazení:

Vložení obrázku do ikony #10
hodnocení

Vida. Spider děkuju moc za trpělivost. *palec**palec*

sondaw*

Mno tvoje reakce : kdo radit nechce, radit nemusí je sice fakt, ale zde je Poradna a snažíme se lidem poradit, pokud to umíme. Ovšem něco jiného je někomu radit a někoho učit "lautr" všechno. Porovnej si dotazy, odpovědi a rady u ostatních témat a snad pochopíš.

Na netu je spousta rad a návodů i s obrázky, které údajně potřebuješ, dokonce i s videi, ale v minulých tématech bylo obrázků víc, jak čeho jiného a že by to mělo nějaký velký úspěch jsem neviděla. Dobře ti to napsala marenka - chce to především základy a ty se musíš holt naučit, tady ti rady od nás příliš nepomohou, pokud nemají být tvoje témata tak nekonečná, jako ta dvě minulá

Neber to jako kritiku nebo navážení se do tebe, ale uznej, že ty bys potřeboval "osobního poradce", který by se ti plně věnoval

fidonet*

Mám pocit, že si děla veřejně Luis prdélky. Jako napřed řeší, že neví jak na to , a pak je spokojený, že mu spider ukaže jak stistnout nastavení složky? Je to tam napsané jak pro blbé, a systémem pokus omyl na to mohl přijít sám za dvě minuty.

Tohle jsou opravdu jen a jen základy, a pokud tyhle nezvládáš, je to jak lití vody do děravé studny. navíc na pulku rad vůbec nereaguješ. Já jsem začínal tak, že jsem si objednal jeden ročník počítačového časopisu, a četl a četl a hodně pochopil. Základy jsou pořád stejné, těch časopisu jsme nakonec odebíral asi 3 sezony, a byl jsme na výsost spokojen. Pokud je chceš a jsi ochoten si je prostudovat, rád se jich zbavím. Jsem zvědav co budu dělat s těmi asi 200 excalibury, co vycházeli kdysi :) ( o hrách )

Ono opravdu jde tady poradit, i já jsem si vyžádal radu ohledně PC, ale nesmí se to zaměnovat s učením a ještě k tomu v pomocné škole :(

hodnocení

Fidonet, určitě si z nikoho nedělám prdelky.*stop*

Pro tebe možná ten obrázek kterej tam hodil Spider je v pohodě. Já sem ho bohužel dneska viděl poprvý v životě. Než sem se k tomu proklikal. *klik**plac* Vono to je totiž tak, že mám strach cokoliv zmáčknout, abych náhodou něco nepohnojil.

Sondaw, já nevím jak ty, ale já žiju z částečnýho invalidního důchodu a bohužel si musím kur@vsky rozmejšlet kam dám 50ti korunu.

Já bych třeba byl hrozně rád, kdybych mohl svoje zkušenosti předat většímu nýmandovi než sem já.

Jinak vám všem přeju lepčejšího žáčka než sem já. *zed**plac**smich*

Ahlavně POHODU !.!.! *slunce*

sondaw*

Lujsi, nic ve zlým, finančně na tom o mnoho líp nejsem, ale tohle přece není až tak o financích. Když mám na zaplacení netu, mám vyhráno, protože na netu najdu všechno, co potřebuji

Pokud si neprojdeš všechny možnosti, které ve Windows máš (nebo aspoň ty hlavní pro začátek), nikdy se s PC neseznámíš a všechno bude pro tebe dál "španělskou vesnicí"

Jak myslíš, že jsme se učili my ostatní? Jsem samouk, první počítač jsem měla už v hodně pokročilém věku a neuměla jsem ho ani zapnout, bála se restartovat, cokoliv na PC udělat - až potud s tebou souhlasím. Ale na to, abych se jen dívala na obrázky, na to ho mít přece nemusím. A tak jsem se začala učit, hledat odpovědi na Google (věř mi, že tam najdeš téměř vše a i s obrázky)

Tím, že si projdeš Možnosti složky, Možnosti napájení, všechny další věci co jsou v Ovládacích panelech, tím, že se koukneš co skrývá pravé myšítko po kliknutí na soubor, na ploše ...tím přece nic nepokazíš, jen se koukáš a čteš, co je ti nabízeno. Teprve když něco chceš zkusit, napíšeš si jak to bylo původně (navíc bývá možnost vrátit změny do výchozího nastavení) a teprve potom zkoušíš.

Ani tohle tedy není o financích, ale o hledání, čtení a zkoušení

doplněno 11.06.10 00:36:

Je totiž docela smutný, že po minimálně půl roce, co máš PC (podle tvých slov) jsi ten obrázek spidera viděl poprvé

hodnocení

Sondaw, děkuju za pochopení a slibuju že se polepšíííím. *pivo*

doplněno 11.06.10 00:45:

Teď právě poslouchááám svoje oblíbený plastiky a přemejšlím jestli mám dát otázku jak stáhnout a vypálit. Asi to radši nebudu dělat.

Přeju krásnou brobrou noc!.!.! *slunce*

sondaw*
11.06.10 00:43

Těším se :)

sondaw*

Musel bys dát odkaz odkud stahuješ, čím stahuješ, jaký program na vypalování máš;)

marenka*

Luisi, tady máš plastiky free-mp3.cz/... když najedeš na podtržený název písničky, tak se ti ukáže nápověda "stáhnout soubor"Hlavně koukej, kam se ti to stahuje! Abys to pak našel. ;)

fidonet*

muchomůrky bílé ... tak to jsou mazec texty ... kdo že to poslouchá? To neodpovídá žádné věkové kategorii, Jaký to je bože styl?

marenka*

Fido, třeba já *frajer* Ale já jsem střelená, mě nejde vrazit do nějaké věkové kategorie podle stylu hudby, nebo oblékání *hi*

Stará krásná klasika. Když si vezmu moje léta s hudbou, tak..

10-15let= Elvis Presley, Queen, Elektric orchestra

15-17let= Depeche mode *frajer*

17-23let=Hudba praha, Plastic people, Jasná páka, Visací zámek, Tři sestry

23-26let=Techno, House, Trance, Rave

Dnes, všechno- od Kosheen, Gorillaz, k Paul van Dykovi až k Beethovenovi a Bachovi. A vše co dřív si i dnes ráda poslechnu. Queeny i Jasnou páku. *ua*

fidonet*

To mě taky ne :) To ale asi nikoho. Jsou zpěvaci, kteří v tobě zanechají hluboký dojem z dětství a přesto jejich kolegy ze stejných let nemáš v oblibě. Alizze - Aneta - Queen - Nohavica - Wabi Daněk - Presley - Depeche mode - atd atd

hodnocení

Mařenko tam sem to právě v noci poslouchal a stahoval a hledal a hledal a hledal. A nenašel kam to asi 10 písníček který sem si stáhnul uložilo.

Tak se asi opět rýsuje další problém. Třeba na ty písničky za půl roku narazím náhodou.*zed*

marenka*

Úplně jednoduchá rada, kterou jsem tisíckrát využila XPčkách, protože v nich hledat nemám trpělivost (zlatý Visty a Win 7)

Stáhni si další písničku a koukej, kam ti to dává. Tam budou i ostatní.

doplněno 11.06.10 08:43:

Pokud ale nikde nic nenastavuješ, hledej složku DOWNLOAD

hodnocení

Mařenko asi budu zase za blbce.

Zkoušel sem se dívat do všech složek v dokumentech, jestli mi to tam někam stáhlo. Nenašel sem.

Když já nevím jak sem mám koukat, kam mi to dává. DOWNLOAD byla 1. do které sem se díval.

marenka*

Tak zkus stáhnou ještě jednu skladbu a koukej. Určitě ti to řekne... soubor stažen, umístěn do..

doplněno 11.06.10 09:21:

Dej hledat a napiš název písničky

fidonet*

a jsme zas u toho. Problamatika počítače na 1, třídě počítačové školy. Jak nevíš kam jsi to stahl? Ono se tě to ptá! Tak si něco asi zvolil. Pokud nevíš, dej to stáhnou znovu a ono ti to znovu nabídne cestu. Tu si zapamatuj a TAM to najdeš!

Tohle jsou ale opravdu základy. A ne zaklady Počítačů, ale přemýšlení. Když se Tě někdo zeptá kam uložiš brambory na zimu, taky mu neřekneš KAM CHCES TY, ale ukažeš mu svou oblíbenou komůrku ( složku ). Nesmíš jen všechny dotazy a pokyny co Ti počítač dává tupě mačkat a nečíst je!

fidonet*

hele, tak se popleskej po hlavě a stahni si to přinejhorším ještě jednou, pokud to fakt nenajdeš. Přece to není zas tak velký problém?

hodnocení

Stáhnul, čekal, neukázalo.

Když sem dal muchomůrky bílé tak mi vylelo toto. *zed**zed**zed* Pomóóóóóc.

Vložení obrázku do ikony #11

Radu máš o něco níže...

hodnocení

Spider nezlob se ale já vůbec nevím. Už sem ti to psal. Pro tebe to je asi jednoduchá věc. Já nevím kde mám to vyhledávání najít. Když kliknu na START tak tam žádný HLEDAT nemám. Jenom SPUSTIT a to mi nic nenašlo.

Fidonet na nic se mě to neptalo. Žádnou cestu mi to nenabídlo. Čti pořádně . Psal sem že sem to zkusil znova ale nic mi to neudělalo.

Vložení obrázku do ikony #12

Nepiš tam muchomůrky bílé ale zkus jenom MP3

sondaw*

Ty hledáš tu mp3 prosím tě kde, v počítači nebo na netu? Podle mne je ten tvůj obrázek z vyhledávání na netu a ne v počítači

XP jsem měla, určitě je tam pole pro hledání, jen už přesně nevím jak to tam je, klepneš na Start a někde tam je možnost Hledat nebo něco podobného. Když už nejsi schopný najít takovou prkotinu, se kterou tady zápasíš několik hodin, fakt dělej něco jiného.

Prozraď nám, co vůbec na počítači děláš nebo umíš dělat? To myslím fakt vážně, zajímalo by mne to

marenka*

Dej si do vyhledávání tenhle název PPU_501_14.mp3

doplněno 11.06.10 09:39:

Ještě se koukni přímo v prohlížeči, nahoře v tom řádku. Musíš tam mít něco jako nástroje-správce stahování

sondaw*

A je to tady, zase zaděláno na problém*smich*

Prosím tě můžeš sem napsal, jaký máš operační systém? Nechce se mi to v těch předchozích vláknech hledat

pokud stahuješ přes Google Chrome, hledej stažené soubory:

Windows XP: Documents and SettingsMy DocumentsDownloads
Windows Vista: UsersDownloads
hodnocení

WINDOWS XP Service Pack 3. Používám jenom Google Chrome. Kam mám prosím tě vložit toWindows XP: Documents and SettingsMy DocumentsDownloads Já už z teho začínám bejt šestnácterák. *plac**plac**plac*

To nikam zadávat nemusíš. To je cesta na kterou se musíš dostat přes Průzkumníka Windows. Postupně budeš klikat na názvy složek, které jsou v uvedené cestě odděleny lomítkem.

hodnocení

Spider reaguju na obě tvoje odpovědi. Když píšeš zkus jenom mp3 tak prosím tě taky napiš kam a jak se k tomu dostanu. Kde prosím tě najdu Průzkumníka Windows?.?.?

sondaw*

Luisi, pokud tohle myslíš fakt vážně, vykašli se na stahování písniček a čehokoliv jiného (v tvém případě absolutně nepotřebného), najdi moje odkazy na rady a tipy, zdej si do google další dotazy na Základy práce s počítačem a začni se učit. Tohle je fakt k ničemu a my tě zde nemůžeme učit to, co bys měl dávno vědět - ty nejzákladnější základy

www.apu.cz/ucebni/...

A pokud nemá Google dovolenou, když narazíš i v našich odpovědích na něco pro tebe neznámého (prakticky všechno), zadej do googlu dotaz tak, jak ho píšeš sem: Co je to Průzkumník Windows a hledej. Opravdu se začni učit nebo vyměň počítač třeba za práci na zahrádce nebo sbírání známek

Průzkumníka spustíš klávesovou zkratkou Win + E.

A MP3 zadáš do vyhledávacího políčka (viz obrázek)

Vložení obrázku do ikony #13

Pak bych zkusil pustit Vyhledávání a hledat hudební soubory (patrně s koncovkou MP3) ve tvém počítači.

START - Hledat - Soubory či složky

Nebo se můžeš podívat na nastavení programu, ve kterém jsi ti písničky stahoval, kam je ukládá.

fidonet*

Přesně jak píše Sondaw. Koupil jsem si počítač ( osmibitový ) s půjčkou na 3 roky, a měl jsem před sebou krásných asi 10 let pokusů. To nemluvím o tom, že jsem si musel shánět desítky textů, abych pochopil jak co funguje. O tom, že jsme se musel učit jazyk BASIC , abych mohl cokoli udělat a změnit, zaději nebudu ani zminovat. V te době NEEXISTOVAL ani internet, v jaké době existuje dnes, ale to enbudu rozepisovat, stejně bych princip nepochopil, jen jsme se spolu spojovali pomocí modemů, kdy jsme volali jeden druhého na jejich modemy. Vždy se propojili jen dva. Po dalších 10 letech jsme koupil dnešní podobu PC / počítače s okny. ( Jinak první počítače které uměly okna byly Atari, Amigy, Apple) Jezdili jsme na celostátní setkání počítačových mágů. Po zakoupení prvního PC ( s Win ) jsem zíral jak je to hezké , a začal jsme znovu od piky. Klikneš tam, klikneš onde a zkoušíš. Tisíce pokusů a omylů.

Ale tuknout v nastavení na Vlastnosti složky, zvládá i má dcerka, která má u PC rozhodně stráveného méně času nežli ty.

Vypalovat se dá perfektně v NERU.. Dobrý program , který zvládá všechno vypalit. Stačí stisknout tlačítko VYPALIT.

hodnocení

Tak Sondaw ve své 1. odpovědi v tomto vláknu měl pravdu. Já blbec sem si mysle že tím nemůžu nic zkazit.*zed**zed**zed*

jita*
hodnocení

0x

tohle vlakno s Luisem mě vážně baví víc jak telka.čtu to všechno a už sem se tu i něco naučila.

hodnocení

Doufám že si to nemám brát osobně?.?.? *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]