Nejste přihlášen/a.
Jsem úplnej nováček co se týče tohoto tématu a nevyznám se ve všech možných parametrech jednotlivých wifi routerů. Proto Vás žádám o kvalifikovanější radu.
Mám velmi dobrou zkušenost s wifi routerem SMCWBR14T-G.
Má naprosto všechno, co potřebuji pro můj další router na jiném místě. Vím, že spousta lidí nemůže SMC ani přijít na jméno, ale mě nikdy tento model nezradil a na jeho nastavování jsem si už zvykl. Protože jsem si jej kupoval už téměř před rokem, hledám něco novějšího, navíc se už nikde ani neprodává. Koupil jsem jej z aukra za tuším 600 nebo 700, ale už je k nesehnání. A jak pokročil čas, tak musí pokročit i technologie a spadnout ceny...
Moje požadavky:
- klonování adresy
- wifi + alespoň jeden výstupní LAN, budu připojovat počítač bez WIFi
- odnímatelná anténa (budu potřebovat přenos přes 40cm betonu a navíc můžu kdykoliv zaměnit za silnější v případě potřeby)
- spolehlivost +zabezpečení WEP, WPA, WPA2 + firewall
- dosatečná přenosová rychlost, mám UPC FIBER POWER 10 (= download až 10 Mb/s, upload až 1 Mb/s), navíc chci použít i na sestavení sítě a sdílení jistých složek, abych každej obrázek nemusel přenášet flashkou
- cena do 1000Kč MAX, ideálně do 700Kč
- nový se zárukou a fakturou. Klidně nabízejte i z aukra, pokud je záruka a faktura, nevadí
www.alfacomp.cz /routery/ kolem 700kč. Hledejte dle vlastních požad. parametrů.
doplněno 09.06.10 08:21:
Jsem taky uživatel SMS a vlastním tento a nemůžu si ho vynachválit czechcomputer.cz/... .
Mohu jen doporučit. Naprosto bez problémů a umí to co chceš.
doplněno 10.06.10 12:47:Akorát ta cena je malinko vyšší.
doplněno 10.06.10 12:50:Ještě doplním že na něm jedu zhruba tři roky.
Přesně tohle jsem chtěl vidět. A pokud máš s SMC taky tak dobré zkušenosti jako já, jsem jen rád.
Cena selkem v poho, to bych přežil. Našel jsem ho teď pod tisíc compexdata.cz/...
Jen se divím, že v dnešní době je nejlepší odpovědí 3 roky starý model! Za tři roky se v IT pohne vše tak dopředu.
A nemyslím si, že by moje cena byla nějak zbytečně nízká.
směl bych se dotázat kde a přes co chcete stahovat více jak 54Mbps . . . Mj. pokud stanovím cenu v řádu stovek, už nejde mít zrovna nejlépe nadupaný přístroj.
Snažím se sehnat to nejlepší na dnešním trhu za cenu, kterou jsem zaplatil před rokem. A je pro mě nelogické, abych po roce musel platit více za přístroj s nižším výkonem.
A ano, tuto rychlost připojení nemám, ale už dnes i netbox i UPC nabízí rychlost připojení 100Mbps. A stejně jako před třemi lety, dnešní běžné rychlosti internetu byly téměř nepředstravitelné, za pár let si i já internet dost možná zrychlim. Přijde mi hloupé pak být limitován routerem. Navíc pro přenos souborů mezi počítači v síti tuto rychlost potřebuji co nejvyšší (anebo se mýlím?)
Dá se takto nejen stahovat z to_entů, ale i uploadovat, kde v obou případech chci být limitován pouze rychlostí, kterou mám uvedenou ve smlouvě s mým poskytovatelem internetu.
Zajímavé že nakonec ti stačí 54mbit na wifi, tedy 802.11 g a hlavně to co píšeš je adsl router, tedy pro UPC které je pokud vím jen kabelovka tak ti je k ničemu.
u sítí nepotřebuješ nejnovější model, to si pleteš asi s něčím jiným, jediné co zahýbe sítěma pořádně tak bude přícho IP v6, ale to než bude...
Dobře, chceš za málo peněz hodně muziky. To nepůjde, leda že by sis ho sehnal nějak jinak než koupě nového.
- klonování adresy, to má skoro každý a když ne klonování tak si tam rovnou píšeš jako MAC adresu chceš
- wifi, fajn, nevim proč trváš na 100mbit když to je stejně teoretiská rychlost, fajn, potřebuješ 802.11 n, ale bacha na draft n, to neni tak konečná verze!
- externí anténa...fajn, 75% lidí ji nepoužije, ale dobře. Potom se dá říci- leda zdroj problémů, ale pravda mam rád taky externí
- WPA2 má i muj wl-500gp router a ten už něco pamatuje, firewall jednoduchý mam i v jedné firmě u routeru za pětikilo
- dostatečná přenosová rychlost je snad vtip, 10mbit udělá defakto cokoliv dnešního, síť je další věc, docela se divim že tedy nechceš aby to mělo gigabit switch a usb pro tiskárnu nebo disk
Chceš tedy něco jako tohle: dvtech.shop.ekatalog.biz/...
- Nejspíš jsem špatně postavil otázku. Vlastně hledám technicky stejný router, který jsem koupil před rokem. Vše mi vyhovuje a chci měnit jen za lepší. Chtěl jsem se jen optat, jestli v této cenové kategorii někdo nemá dobrou zkušenost s něčím ještě vybavenějším.
- Mám právě s mým stávajícím routerem SMC odzkoušeno, že mi na UPC jede. Nemyslím tedy, že bych potřeboval ADSL.
- Díky moc za důležité rady, 802.11 n a 802.11 g jsem doteď nerozlišoval, takže děkuju moc za radu. Podíval jsem se i na další významy "802.1*"
- Popravdě jsem doteď nevěděl, co to gigabit switch je. Internet bude používat najednou max 10 počítačů a síť max 3 počítače. Router tedy nebude provádět velké množství operací s velkými soubory najednou. Šlo mi jen o to, když si chci přesunout film z jednoho počítače na druhý, abych se dočkal anebo když mám HDD připojen na jednom počítači, abych plynule mohl sledovat film na počítači druhém.
Myslím tedy, že gigagbit switch nepotřebuji. Pokud se nemýlím, čím rychlejší router, tím rychlejší tento přenos. Pokud je to jinak, prosím opravte mě.
- Co se vstupu pro tiskárnu týče, plánuju, že si tiskárnu připojím na ten počítač, co bude připojen kabelem a když budu eventuelně potřebovat něco vytisknout, pošlu si to po síti v pdf na tento počítač.
- Tři a půl tisíce za ten ASUS, co jsi mi navrhoval mi přijde až příliš. Nejspíš ta cena je adekvátní, ale jsem šetřílek
Zaujaly mě routery aukro.cz/... a aukro.cz/...
Jsou Netgear a D-Link poruchové/nespolehlivé?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.