Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
ráno se mi vylila čistá voda na můj notebook, ihned jsem ji vylila...vypla ho..a tak za hodku jej zapla...a normálně běžel,asi na hodinku jsem na něm pracovala,. potom jsem ho potřebovala restartovat a už mi nenajel. nenajíždí mi vůbec systémy... hned mi to napíše" error loading operating system" nereaguje to ani na F8...na F2 i F12 jo, ale to je mi prd platné to mám noťas teď nejspíš odepsaný, že? A se zárukou se můžu taky rozloučit
(jinak mám Lenovo s 12 kdyby to nějak pomohlo s radou)
Ted uz toho asi moc neporadime, hlavne uz nezapinat, vytahnout baterku a poslat do servisu s tim, ze nez se zacne opravovat, chcete znat cenu. Jde o to zda se oprava vubec vyplati.
Zakladni pravidlo vsech politych elektrospotrebicu je - co nejrychleji vytahnout ze zasuvky nebo vytahnout baterii a dokud se to poradne nevysusi a nevycisti tak NEZAPINAT.
baterie je odjímatelná, tutíž s ní by nic být nemělo...(je to typ lenovo s 12) jen nechápu, že po té hodině vypnutí , to jelo bez problému další hodinu a až po rst, to nešlo zapnout... a pozná se hned, že to způsobila voda? chtěla jsem to dát na reklamačku a vodu ututlat.. nebo to hned pozanají, že to způsobila voda?
Nejde o to co je nebo neni s baterii. Problem je jinde. Baterie je zdroj el. proudu a voda je jak je znamo dobry vodic. Pokud jste si polila notebook tak vevnitr doslo k propojeni veci ktere by propojene byt nemely. Urcite komponenty toto chvilku vydrzi, nektere odejdou okamzite. Pokud by jste okamzite po politi notebooku (nezdrzovat se vypinanim atd.) vytahla baterii a bud to s popisem zavady poslala jako mimozarucni opravu nebo pozadala znaleho kamarada o vysuseni a vycisteni, pravdepodobne by se notebooku nic nestalo.
doplněno 08.06.10 19:06:Z tou reklamaci to zkusit muzete, zato nic nedate. Do servisu to budete posilat tak jako tak a pokud Vam reklamaci uznaji (moc bych s tim nepocital) tak to bude takove prijemne prekvapeni. Hold za chyby se plati. Ale clovek je zas o neco chytrejsi. Az priste polijet...radeji ne
nuu tak nový noťas je teda zničený... ach jo
říkala jsem si, že po těch 2 hodinách už by to mělo být v pořádku
to už mě vyjde nejspíš levněji nový notebook
Necham ho tak do zítřka, zítra to odnesu bratrovi, přece jen je na takove věci moudřejší. Ale snad tam toho tolik nebude, když mi najede do biosu a take mi hdd najde.. nejspíš to zkusím přeinstalovat a jestli ani to nepomůže, zkusím tu reklamaci, třeba se zadaří Nevíte prosím, zda-li se smí přeinstalovat windows bez ztráty záruky?
No myslet si že za hodinu mi notebook úplně vyschne...já bych ho raději nechal dva dny a ještě bych vzal fén a přes klávesnici bych ho vyfénoval. Zkuste si namočit talíř a vyzkoušejte jestli vám za hodinu úplně vyschne.
Přesně tak. Mám tady skleněnou, průhlednou vázu. Dno má širší než hrdlo, je ve tvaru vysokého, dlouhého jehlanu. Před týdnem jsem z ní vylila vodu a ještě dnes je vevnitř orosená!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.