Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem tady,mám takoví problém padaj mi XP,u profíku mi řekli že je to systémová chyba ať jim pc nechám že se naněj mrknou.Po návratu stejná chyba tak se chci zeptat vás. Přiložen obrázek to mi ukazuje
Tak takových obrazovek, tzv. "BSOD", jsem si užil ažaž na NTB SonyVaio s OS Vista a po upgrade chvíli i na W7
Pokaždé něco jiného, co se týče kódu 0x0000000A ... atd.Bylo jich už tolik
, že jsem zavolal na tech. podporu, kde mě především ujistili, že se bude nejspíš jednat o softwarovou chybu a jako první krok bych měl volit kompletní přeinstalaci OS, ale i tak jsem se BSOD nezbavil.Pořizoval jsem fota těchto obrazovek a pátral dál na netu s každým kódem co se kde píše a nejvíce mi pomohla Technická podpora Microsoftu: support.microsoft.com/... , kde jsem stáhl pár "hotfixu"pro daný OS, pokud se nabídl po zadání chybového kódu, instaloval a čekal co se bude dít. Interval se zmenšoval, tak jsem ještě aktualizoval veškeré ovladače hardwaru pomocí programů, které zjistí, je-li dostupná aktualizace k veškerému hardware v NTB nebo PC.
S problémy jsem se potýkal od začátku, co jsem poprvé nainstaloval OS z recovery menu, jen jsem tomu moc nevěnoval pozornost, dokud se to nestávalo čím dál častěji a teď, cca 40 dní mám pokoj.
Každý případ BSOD bude jistě individuální, ale já bych radil zkusit po zadání chyb. kódu na stránkách Microsoftu instalaci oprav-hotfix, pokud budou k danému kódu k dispozici, instalaci veškerých aktualizací OS a ovladačů.Pokud tyto jednoduché kroky nepomohou, poté přeinstalaci OS po zálohování Vašich dat, o které nechcete přijít.
Kolegové mi zde radili, že bude rychlejší rovnou přeinstalace OS, ale ne vždy to pomáhá.
Kdyby se jednalo o hry jde nejspíše o přetečení RAM na grafice. Ovšem pokud používate jen na office, jako já tady ten pracovní u zaměstnavatele, může to být stále totéž. Nenapsal jste nic o svém PC. pokud se jedná o hodně slabý kus, může jít o to, že při 5 dokumentech se sypne pamět. Ted uz je otázkou zda Grafika, nebo samotná systémová. Hardwarová chyba to není, jde o to, že software nestíha a dojde k tomu, že máte slabý hardware. tedy jde o chybu hardweru, ale ne doslova jeho, ale vaší, ve smyslu, že tam máte slabý hardware, v porovnání s tím, co po něm vyžadujete. Takže jinými slovy. Hardware poškozen není, ale je slabý ( tedy chyba vůči operacím co po něm chcete ). Mnohdy pomůže instalace systéme ( přeinstal ), nebot´vyrušíde desítky až stovky, na pozadí běžících operací, ketré tak běží samovolně, at už kvůli systému, špatných ininstal, nebo hlavně díky virům a jine havěti.
Počítač
AMD Athlon(tm)64X2Dual
Core Processor 5200+
2.70 GHz,1,87 GB RAM
Systém
Microsoft Windows XP
Professionál
Verze 2002
Service Pak 3
AMD ja neznám, a vím, že mystifikují svými čísly ( AMD3000 je třeba jen 2,4 GHz ) . Ale to co píšete 2,7 GHz. a RAM by melo být dostačující. Udivuje mě jen vaše RAM. 1 GB + 0,5 + 256 + 128? nebo jak to máte zkombinované? Chba může být tam, že se prostě paměti hádají. Jinak XP + SP3 je uplně v pořádku.
Vytáhněte ty šílené kombinace a zkuste to na 1 GB a pak na 1,5GB. Dokupte si druhou 1GB, at máte 2 celkem.
nevím zda máte DDR1 enbo DDR2 což je finančně dražší než trojky, ale v tom může být zakopaný pes.
Udělejte si v hlavě statistiku, kolikrát máte modrou smrt a pak to zkuste jen s tou 1GB RAM ( sice se spomalí PC,a le je to jen na testování ). Den da to vydržte. Pokud bude vše OK, přidejte 500 MB RAM.
Takhle na dálku je těžké radit, ale dá se to zvládnout.
p.s. pokud vám naše rady pomáhají, nestyd´te se označit odpověd´jako dobrou Taky děkujeme ( všichni )
Na trochu starší verzi AMD mi odešel najednou jeden paměťový modul a taky to házelo modrou smrt. Nejsnáze půjde vyzkoušet, zda je to právě pamětí, protože systém jede i s omezeným množstvím a nemusí se nikde shánět a půjčovat jiná.Zkusil bych ponechat jen jeden paměťový modul a testovat, zda to bude i nadále padat. Pokud jo, tak bych ho vyměnil za jiný (zda ten 1. nebyl právě ten špatný). Pokud to i po testu 2. modulu bude padat stejně, tak to může být cokoli dalšího. Třeba odcházející deska, grafika.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.