Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nereagující myš

Od: domitomy* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Před 2 dny mi z ničeho nic přestala reagovat myš (drátová - když je zapojena, tak modře svítí kolečko). Myš začala poblikávat, kurzor na obrazovce přestal reagovata a z lišty se mi pořád vypisovala bublina "zařízení nebylo nalezeno", "USB zařízení nemohlo být nainstalováno / nebude fungovat správně" - domníval jsem se, že je poškozený drát, tak jsem PC ovládal touto myší, přidržováním kabelu (to dělám i teď). Pokusil jsem se zapojit bezdrátovou myš (ta svítí pouze z dolní části), která také neměla vliv na pohyb kurzoru, ale svítila - u té se mi žádná chybová hláška nezobrazila. PC jsem prověřil antivirem Avast a Spyware Antivirus, ale nic jsem nenašel. Poté jsem PC prověřil programem Search & Destroy (antispyware) - našlo mi to několik cookies z prohlížeče IE, které jsem smazal a obě myši jak drátová, tak bezdrátová fungovaly, jakoby nic. Zjistil jsem však, že se problém po několika hodinách, po restartu nebo po delší nečinnsoti myši opět projeví. Nyní mi už nepomáhá dočasní prověřování Antispywarem. Před několika týdny jsem měl zavirovaný PC - dal jsem ho odvirovat - napadlo mě, že by to mohl být následek napadení virů. Předem děkuji za každou radu. Dominik

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

zkusil bych se podívat na ovladač, odebrat a znovu přidat

domitomy*
hodnocení

myslíte ovládací panely - myš - vlastnosti a odinstalovat a nainstalovat? toho se bojím, že bych odinstaloval a pak bych ani nouzově nepohnul s tou mou drátovou myší.*smich* Rád bych ještě dodal, že jsem se pokusil stáhnout ovladač na tu bezdrátovou (značka Labtec) ale to stále nepomáhá. A doufám, že to lze vyřešit i bez reinstalace OS nebo koupi nového PC :D. nemám CD na originál Win ačkoliv mám originál nainstalován.

U drátové to může být opravdu vadný kabel- zkus ji na jiném pc. U bezdrátové se zdá že ji nemáš sprárovanou s vysílačem. Bude tam na myši i vysílači tlačítko pro sprárování.

domitomy*
hodnocení

S tou drátovou myší máte asi pravdu, ale s tou bezdrátovou nevim nevim, protože teď zase jako zázrakem naskočila. Ikdyž bohužel vím, že za pár hodin mi zas reagovat nebude a proto se domnívám, že problém je v softwaru ... Jednou mi nefungoval Správce úloh - na netu jsem našel návod: Start - Spustit - Regedit.exe a přepsal jsem někde hodnoty z 0 na 1. Napadlo mě, že by i tento problém mohl být vyřešen podobně, ale nevím co bych kde měl přepisovat. A dodávám, nejsem žádný profík :( .

fidonet*

Pokud nejsi profík, neměl bys hardwerový problém řešit registrami. Ale dratová myš by měla jet vždy a bez problémů. Pokud myslíš, že je to drátkem, zkus jinou drátovou. Měl bys bezpečně poznat zda je to tím kablikem. Bezdrátová je trošku zapeklitější. Já mám celkem drahou ( ale bude to tím, že je ji 10 let ) a jednou začla už moc blbnou. Koupil jsem v TESCO trapně levnou náhražku a položil jsem ji ( tu novou bezdrátovou ) vedle dokovací stanice, té staré. Od té doby ta stará zase šlape na jedničku :)

Pokud Ti bezdrátová blbne, seká, ale hýbe se, tak ji máš spárovanou dobře, ale zkus dát vysílač co nejblíže. Velmi ráda bere cizí signály, nejraději mobily, dálkové ovladače a .. já už nevím co to bylo . Zkrátka ji dej co nejblíže, a pokud pojede perfektně, testuj vzdálenosti. V době, kdy soused neměl ( hned za zdí ) položený mobil u postele, mi myš reagovala cca na 10 metrů, ted´jede na 50 cm.

Drátovou moc neřeš, pokud máš obyčejnou tak stojí asi stovku. Otazkou ovšem je, zda se Ti neseká comp :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]