Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starý HW na prohlížení webu pro BGU

Od: volaniwebnodecz odpovědí: 6 změna:

Jaký zvolit OS a webový prohlížeč pro velmi starý HW (1 GHz) a 256 MB RAM.

Podmínky: v češtině, klikací, bezpečnostní aktualizace.

Vyplatí se zkompilovat distribuci na míru z důvodu vtší ryhclosti nebo je přínos zanedbatelný?

Většina lidí je také zvyklá na Windows XP, které na starém HW fungují obstojně a dokážu je trochu vyladit a znám spousta programů pro ně.

Například na prohlížení PDF používám SumatraPDF místo adobe.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Na tomto HW budou WinXP chodit bez problémů a na pouhé browsdání dostatečně, i třeba s Operou...

Samozřejmě můžeš zvolit i Linux, třeba Slax...

hodnocení

0x

Osobně bych zkompiloval nějakou slušně podporovanou distribuci linuxu - ubuntu, archlinux případně BSD systém - openBSD nebo freeBSD. openBSD se dává na routery / servery a bezpečnostních aktualizací tam je kvantum. Druhou vecí však zůstává fakt, že openBSD spousta lidí neumí ovládat na použitelné úrovni - a grafiky tam taky moc neuvidíte.. Jedině doinstalovat Xka. Osobně bych se přikláněl k archlinuxu (ten mám osobně rád, je tam spousta balíčků a slušná podpora a klikání tam budete mít také).

Windows XP bych tam nedával - těch aktualizací už moc není ;)

na linuxu se mi nejvíce zamlouvá xPDF (bavíme-li se o grafických PDF prohlížečích) a na platformě windows používám foxit - ale věřím že pro účely optimalizace bude lepší prohlížeč, ale mě osobně vyhovuje foxit a optimalizaci u programu který používám zřídka, neřeším

volaniwebnodecz
hodnocení

Nechtěl bych rolling update distro (arch). Když už tak leda gentoo (protože to je právě uspůsobené ke snadému kompilování).

Snad nekecám. Linuxy tolik neznám.

Je někde návod jak zkompilovat LXDE mint nebo jiné odhlečené disto a nějaké testy kolik to může přinést navíc výkonu?

Dřív mi docela dobře běhal slax (osekané KDE 3,6 s Konquerorem, ale KDE4 se mi nelíbí a slax se asi složitě instaluje).

Jaké existují pro linux webové prohlížeče pro starý HW? Je vhodný swiftfox, epiphany či něco jiného?

vhodný webový prohlížeč máte například Lynx :D

doplněno 09.02.13 05:19:

luke: to byl takovej řečnickej vtípek :D omlouvám se

luke237
Na takhle namakane masine, jakou ma on (1GHz, 256MB RAM) bude v pohode fungovat libovolny Firefox. Cokoliv nad verzi 3 by melo chodit (starsi verze berou hodne pameti a za chvili sezerou veskerou volnou pamet).

luke237
hodnocení

0x
Co je BGU?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]