Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Funkce Num Lock

Od: starec* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.

Prosím o radu, jak nastavit PC tak, aby od doby zapnutí po celou dobu bylo tlačítko klávesnice Num Lock - ZAPNUTO.

Děkuji miju

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

U windows:
v registru- start, spustit, regedit

pro zapnutí změňte v klíči
HKEY_USERS.DefaultControlPanelKeyboard
položku InitialKeyboardIndicators z "0" na "2".

Je to napsané dohromady, ale snad to prelustis

starec*
hodnocení

Díky za perfektní podrobnou radu. Provedl jsem, ale byl jsem zklamán. Tam je ten potřebný údaj nastavený na 2. Co teď?

Koukni ještě sem:

HKEY_CURRENT_USERControl PanelKeyboard a nastavte hodnotu InitialKeyboardIndicators na 2

starec*
hodnocení

Také tam je už nastavená 2

Hmm občas pomůže pár chujovin (ale to co jsem ti psal mi běhá všude). Jinak třeba- před přihláším zapnout numlock a nepřihlásit se ale dát vypnout a vypnout počítač. Nebo po přihlášení numlock zapnout, pak vypnout a vypnout počítač.

Jinak když tu 2 nahradis cislem 1 tak by si to mělo pamatovat poslední stav před vypnutím

starec*
hodnocení

Zdravím. Tak se to snad podařilo. A to opravdu tím "záhadným" způsobem, že jsem při náběhu PC zapnul Numlock a ihned vše vypnul. Při dalším zapnutí, všechno bylo jak má být.

Takže díky móóóc - jste borec!

hodnocení

0x

No většinou postačí nastavit zapnutí v BIOSu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]