Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám notebook acer aspire one note a zničeho nic mi stmavla levá třetina displeje, nevíte čím by to mohlo být?
Děkuji
Je to opravitelné
1. poškozený displej
2. špatná grafika
3. zlomený kabel v pantu
doplněno 08.02.13 18:04: jedno z toho záleží jakým způsbem ztmavla.. jestli jen neodešla část podsvícení (tedy špatný displej), nebo jestli tam není vidět nic ani na světle tak grafika nebo kabel. Kabel se ale dá docela dobře identifikovat tak, že když se pohne s displejem, tak ta nesvíticí část třeba problikne nebo změní jas atp.
napájení čeho grafiky? samotného displeje? podsvícení?
Opravitelné je samozřejmě vše.. otázkou je za jakou cenu
osobně bych se přikláněl k vadnému LCD.
Je to jen odhad z toho co píšete. Ruku do ohně za to nedám, ale špatný kabel byste poznal hned a grafika by se projevila spíše plošně. Jak říkám jsou to odhady a dohady. Pokud je notebook v záruce, zkusit z něj vytáhnout data jestli to pujde a odnést na reklamaci
doplněno 08.02.13 18:34:Když vezmete třeba lampičku nebo kapesní svítilnu a posvítíte na displej, je videt v tmavé oblasti text nebo jiné grafické prvky? Pokud ano, tak odešlo "jen" podsvícení displeje (případně napěťový měnič k podsvícení).. pokud vidíte jen černou plochu, tak tipuji displej (méně pravděpodobně grafiku).
doplněno 08.02.13 18:34:Tak jako tak bych to šel reklamovat, když je přístroj stále v záruce - máte na to právo
Při pohybu s displejem se nic neděje,nic neproblikává.Obrazovka není černá, pouze z levího dolního rohu směrem nahoru je tmavě šedá. Jinak vše funguje normálně..Notebook je půl roku starý a doteď fungoval naprosto v pohodě. Spíš mám pocit, že dole u startu něco nesvítí.
půl roku starý? pokud to není mechanické poškození, šup s ním na reklamaci.
doplněno 08.02.13 18:39:tím mechanickým poškozením jsem myslel důsledek pádu na zem, prokopnutí displaye, prasknutí...
Ne, ne ani nespadl, ani jsem s ním nehrál fotbal, je to přes tu tmavou barvu i tak dobře čitelné, nemusím to zkoušet ani prosvěcovat, vidím to naprosto zřetelně, teď z něj píšu, takže kdybych ty písmena neviděl, tak bych psát nemohl. A co se týká té reklamace, koupil jsem si ho v zahraničí, takže je to komplikovanější, musel bych ho odvézt 500 km a to už je lepší ho nechat opravit tady, protože za tu cestu co by mě stál benzín bych si tady koupil pomalu novej.
Myslíte, že až takhle by to mohlo být špatné? I když nejsou rozmazaná písmena a video hraje naprosto v pořádku,nic se nerozjíždí? Nejsou dole jen nějaké diody, které osvětlují display?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.