Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aktualizace ovladačů

Od: driver* odpovědí: 10 změna:

Zdravíčko, trochu jsem se nudil a tak jsem si řekl, že bych mohl aktualizovat ovladače. Použil jsem k tomu Driver Genius Professional Edition. Říkal jsem si, placený software, to půjde jako po másle. Našlo mi to 8 kritických aktualizací. Vše jsem stáhl, nainstaloval, restartoval. Najednou se objevilo, že byl nalezen nový hardware Ethernet a chtělo to po mně instalační CD. Pak mi došlo, že mi nejde internet, Dál jsem zjistil, že mi nejdou 2 harddisky a kdybych se v tom šťoural, tak bych toho možná našel víc. Říkal jsem si, že to ne a vrátil zálohu a vypadá to, že vše funguje, jak má. :) Ale teď mi někdo vysvětlete, jak se něco takového může stát. *smich* Vím, že nejnovější neznamená nejlepší, ale že to může zajít až tak daleko, že mi to skoro znemožní používat PC?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

1x

jen jedna věta : Viz Maweric : Neměń co funguje! nesnáším lidi, co jsem jim něco složitě nainstaloval, třeba na verzi 15,0,0,5 a on za týden přiijde, že to upgradoval na 15,0,0,5B , kde jediná změna je že tlačítka se nyní lesknou, a ono mu to ted´ nejede :(

POKUD mám vypalovací program a VYPALUJE tak žádna upgrade vypalovačku nedonutí u toho hrát oblíbenou písničku a uvařit kafe! DVD bude na konci ZASE jen vypálené! Takže, protože změní verzi, a mě vše funguje NENI duvod vše měnit a upgradovat.

Pokud grafika jede, hry funguji, video se neseka, nic neměnte. Kolikrat jsme videl, funkční filmy, které po stahnutí nových lepších kodeků, již nefungovaly, a nove kodeky se tak zakously, že se to dlouho spravovalo.

Ještě , že jste tak rozumný a máte zálohy! Gratuluji. p.s. taky dělám pokusy, ale tesně před tím, si udělám zálohu.

sondaw*

Souhlasím na 100% s @fidonet , jak s tím, že se nemá vrtat do toho, co funguje třeba jen proto, že soused má vyšší verzi, tak s tím, že když už experimentovat, tak jen s kompletní zálohou systému, třeba Acronisem

hodnocení

0x

Muze, proc by ne? Ajtaci a udrzbari rikaji nehrab do neceho co funguje :)

Chtelo to po tobe odkaz na disk kde jsou nahrane ovladace. Pak by se vse doinstalovalo a jelo by ti to v pohode

marenka*
hodnocení

0x

Tak s Driver Genius Pro nemám sebemenší problém.*sok*. U Visty jsem ho využila hodně často, u Win 7 je Driver Genius Pro k ničemu, protože "sedmičky" si aktualizace ovladačů umí najít sami. Jinak s programy na čištění PC, registrů, aktualizace ovladačů a zrychlení PC jsem nadobro skončila. Tak dlouho jsem čistila a optimalizovala Advancet System Cleaner a pod... že mi pak už nešlo skoro nic. *cert*Jediné co používám je CCleaner, defragmentaci nechávám tu co mám od OS a noťásek šlape jak hodinky.

driver*
hodnocení

0x

Nedělal jsem to proto, že bych očekával 4x větší výkon, ale jen ze zvědavosti. :) Proto jsem si také udělal zálohy ovladačů, Bod obnovení a důležitá data mám samozřejmě na externím harddisku. :) Pak jsem ještě zkoušel aktualizaci jenom grafické karty a stejně jsem v tom žádný rozdíl nepoznal, jen tady mám trochu víc nastavení. *smich* Aspoň už vím, jak se to instaluje a že je to téměř zbytečné, když to funguje jak má.

Zvláště u grafiky se ale instalace nových ovladačů často vyplatí. Odstraňují se chyby grafiky mve hrách a často i zvedý jejich výkon. Tady bych se aktualizace rozhodně nebál. Stačí stáhnout od výrobce nový ovladač a nainstalovat jej. A nepotřebuješ k tomu žádný další program.

marenka*

Spidere, Lamičkovský dotaz... mám grafiku NVidia ION, to mám zajít na stránky NVidie, nebo jak zjistím, jestli je pro mne nový ovladač bez programu? Moc díky.

Ano, tady máš přímý odkaz:

nvidia.com/...

marenka*

Spidere, to je dokonalost. Dííky *pusa*

doplněno 30.05.10 16:26:

Hm, tak stejně musím počkat na manžu.*zed*Automatický scan nefunguje, nevím proč.*sok*A pak to chce upřesnění, který nevim. Tak až večer, ale fakt díky.

Ono je to v podstatě jedno, protože ten driver je ve skutečnosti jen jeden a podporuje celou řadu produktů:

nvidia.com/...

Takže stačí vybrat operační systém, stáhnout a nainstalovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]