Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená ikonka v liště?

Od: knopka* odpovědí: 9 změna:

Ahojky.Prosím pěkně co znamená ikonka dva počítače dole v liště?Když na to kliknu tak to ukazuje připojení k síti-to je jasné,ale proč občas sem tam bliknou,bud jen jeden,někdy oba současně,někdy neblikají vůbec.Děkuji za vysvětlení :).

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

diamantovymagnat*
hodnocení

2x

Je to zobrazení síťového připojení. Pokud na ikonku kliknete pravým myšítkem a vyberete "stav" tak uvidíte podrobnosti. Blikání monitorů je o.k., znamená to že jsou přijímána a odesílána data.

knopka*
hodnocení

Aha!A proč tam jsou dva monitory když mám jeden pc? *hi*

Protože je to zobrazení hajože propojení dvou počítačů. Proto ty dva monitorky.

fidonet*
hodnocení

2x

KNOPKA, jak tady již napsali, je to stav sítového připojení. Neznamená to ovšem, že jste připojení do internetu, ale pouze že máte zasunutý kabel, který končí někde na druhé straně ( zajímavě popsané ). Přesněji : Pokud máte doma modem ( třeba ze zdi vám jde jiný kabel přes jiné zařízení než přímo do počítače ), tak se vám již objeví ikonka, protože se někam napojila. Když na ní najedete myší napíše vám, zda jste připojena k místní síti, nebo na internet. Tuto ikonku si můžete vypnout, aby se vám neukazovala, ale já ji tam mám ( je dobré vědět, kdy sít´pracuje ). Na otazku proč dva počítače? Je to jen ikona, tedy znázornění něčeho. Tady zcela správně propojením dvou počítačů. Toho vašeho a modemu ( popřípadě počítače vašeho poskytovatele ). Nejpřesněji to mohu popsat slovy : Ikona dvou počítačů znamená, že váš počítač se propojil s jiným a může si sním povídat. Ovšem musí ta ikona ukazovat, že sítové připojení okpavdu navázano bylo. Nademnou někdo napsal, že když tam někdo ikonu nemá, at vytáhne kabel, že se mu ukáže. Pravě že neukáže ( má ji vyplou ). Snad to bylo dostačující k pochopení . Hezký den ...

knopka*
hodnocení

Děkuji,velmi vyčerpávající odpověd,přesně akorát pro mně *palec*:)!

raduz*
hodnocení

0x

Ja si tu ikonku nevybavuji - ale neni to sitova aktivita?

hodnocení

0x

Vytáhni šňůru od modemu ze zásuvky a ukáže se ti to taky.

marenka*

Ukáže, ale už to nebude blikat. ;) Bliká to, kdykoli PC do sítě něco odešle, nebo přijme.

knopka*
hodnocení

Všem moc děkuju za odpovědi :)!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]