Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde mi otočit video ve VirtualDub

Od: jik* odpovědí: 2 změna:

Z foťáku mám video uložené v Obrázcích na ležato. Pro otočení ve VirtualDub (VD) jsem ho převedl z .mov do .avi. VD otevřu, klepnu na-převést vše do .av-i; video z Obrázků otevřu, ve VD adresa naskočí, ale objeví se v angličtině

VirtualDub error: Couldn locate decompressor for format avc1 (unknown). VirtualDub requires a Video for Windows (VFW) compatible codec to decompress video. DirectShow codecs such as those used by Windows Media Player, are not suitable.

Stáhl jsem si K-Lite codec pack590Mega,zkoušel ho různě uložit, ale nic se nezměnilo. Snad by v K-Lite mělo být hodně kodeků, ale asi nevím, kam a jak je uložit, aby to VD stačilo. Ani nevím, kde jsou kodeky pro VFW a WMP a jak je doplnit. Také nevím, proč je ve zprávě avc1, když je soubor v .avi.

Poradí mi někdo, kde dělám chybu a co bych měl udělat?. Díky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

AVC1 je kodek, kterým je tvoje video převedené z MOV komprimováno. No a VirtualDUB ho nepodporuje. Převeď video znovu do formátu AVI, ale komprivované jiným kodekem (DivX, XviD).

jik*
hodnocení

Děkuji.Zatím se mi nedaří. Jsem lama nebo jak se to říká, prostě nic neumím. Při novém pokusu se mi objevila stejná (eng) negativní zpráva, jen místo AVC1 bylo DIVX. Zkusím najít podrobnější návod na přeformátování ve FormatFactory nebo jiný program. Převedené video ukládám v obrázcích (kde mám zdrojový mov), je v avi, ale VirtualDub je nechce vzít. Budu zkoušet znovu,jen se musím znovu nabudit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma virtualdub

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]