Ahoj, potřeboval bych v MS Excelu nastavit formát buňky tak, aby zobrazovala den v týdnu (př.:"Po"- jako Pondělí). Implicitně se zobrazuje"po"- tedy s prvním malým písmenem - ale já bych právě potřeboval velké počáteční písmeno. V seznamech jsou počáteční písmena velká, nevím proč se překopou na malá . Podobně je to i s jmény měsíců . Dík.
Zvláštní. já když napíšu pod sebe Po, Út, ozačím a roztáhnu tak se mi napíše zkratka u všech s velkým počátečním písmenem. S malým (po, út) to jde taky a u měsíců to jde taky bez problémů. Formát buněk je nastavený jako Obecný.
Mmm, já bych ale potřeboval z číselé prezentace : 19.5.2006 = 39221 ... toto číslo se dá prezentovat v několika formátech ... jeden z nich je"ddd"pro"po", případně"dddd"pro"pondělí"... ale právě tady mi nejdou udělat ty velká počáteční písmena .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.