Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mam takový problem.V liště dole jak je nastavený čas ,tak se nam v poslední době stává že hodiny ukazují po spuštění pc stále jiný čas.Před tím se to nikdy nestávalo,vždy to bylo správné a najednou je to špatně.Musím vždy dát v nastavení hodin aktualizovat a pak je to celý den správně a ráno po opětovněm spuštění ukazují jinak.je to vždy třeba o 45 min nebo i o víc jak hodinu nebo jen o pár minut,prostě si to dělá co chce.dá se to nějak nastavit aby to bylo vždy ok?děkuji moc Rafaelo
Já jsem si nainstaloval ptogram itimesync, ke stažení například na stahuj . Jsou ale i jiné programy tohoto typu.
Synchronizátor času a datumu pro Windows
Podrobný náhled
Windows XP nabízí možnost synchronizace času z internetových serverů. Starší Windows však tuto možnost nemají a proto je tu program iTimeSync.
Tato aplikace nabízí nastavení periody a časového serveru NIST, podle kterého se bude automaticky nastavovat správný čas a datum. Takové nastavení je přesné zhruba na desetinu sekundy.
Já bych se podíval do BIOSu a zkontroloval, zda-li je čas správně nastaven.
Do BIOSu se dostanete pomocí kláves Delete nebo F2(nebo jiné, záleží na základní desce) hned po zapnutí počítače.
Na základní desce je baterie, takový stříbrný knoflík, tak ta může být vybitá. Obvykle jde vyměnit i bez pájení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.