Nejste přihlášen/a.
Zdravím, včera mi začaly chodit e-maily (spamy) z MOJÍ VLASTNÍ ADRESY, na kterou jsem v tu chvíli přihlášená! Přítel tvrdí, že někde nějaký "stroj" zneužívá můj e-mail, což se mi pochopitelně nelíbí. Antivirus mám. Nevíte někdo, co s tím?
Buď nějaký "stroj"zneužil Vaší emailovou adresu nebo někdo zjistil Vaše heslo a nyní píše z Vašeho emailu emaily Vám.
Změňte si heslo - ne 123456789, ale něco pořádného.
Zde máte měřič síly Vašeho hesla: hodza.net/... Zde se dozvíte, jak heslo víc "zabezpečit".
doplněno 21.05.10 07:06:K zabezpečení počítače nestačí jen antivirus, ale i antispyware, firewall, instalovat aktualizace, případně mít i antispam, ale většina poskytovatelů emailových schránek antispamový filtr má (Hotmail, Seznam E-mail,...). Stačí ho jen nastavit.
Bena, měřič síli hesla by mohl být dobrý zdroj na získání databáze hesel co
Nu ono je to tak že hodně mailů sice jde jako z vaší adresy, ale to je pojmenováním účtu, aliasem nebo jak to nazvat- kdyz ja poslu nekomu mail tak se ukaze moje jmeno a ne adresa, ale stejne tak si svuj ucet mohu pojmenovat jako neci email a pak se na prvni pohled bude zdat ze je to od toho dotycneho
Pak je druha moznost a to je nejaky ten vir, trojan, spyware v pc ktery odesila maily primo od uzivatele primo z jeho pc
Heslo je treti moznost, to je taky sance
Jelikož používáte webové rozhraní emailu, tak Vám žádný program (antispam, antivir, ...) nepomůže. Můžete si akorát nastavit filtry ve svém emailu.
Je méně pravděpodobné, že by email zneužíval pro více emailů. Do schránky se taky nikdo nenaboural. Bude to tak, že zadá, aby emailu příjemce se rovnal emailu odesílatel.
"Napsat" z téměř jakéhokoliv emailu či Vašeho emailu je docela triviální.
Tak si na to trošku posvítíme. Stáhněte si program HijackThis a zprávu mi pošlete emailem na honza.bencik@hotm/....
Jak zacházet s programem HijackThis?
Stáhneme si program HijackThis (například zde: go.trendmicro.com/... nebo zde: hijackthis.de/...) a spustíme instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustíme a klikneme na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne scan (test), který netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotový za 20 vteřin. Po scanu (testu) se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujeme a emailem odešleme na honza.bencik@hotm/... nebo na freeware@okamzite.eu. Pak se na to mrknu.
Až pošlu výsledky, tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po scanu zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať fixnete. Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.
doplněno 21.05.10 21:08:Oprava 1. odkazu ke stžení HJT: go.trendmicro.com/...
Tento program zjistí o systému následující:
- verze operačního systému Windows
- verze Internet Exploreru
- doplňky, vyhledávací a domovské stránky
- spuštěné procesy
- programy, které se spouštějí hned po startu počítače
- služby systémové
- no, to je asi vše
Velmi zkušený člověk ze zprávy (logu) dokáže vyčíst informace a zjistit přítomnost nějaké infekce, většinou spyware, adware, hijack
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.