Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,máme takový problém s tiskárnou.Dostali jsme tiskárnu epson DX 4400stylus.Dokoupila jsem barvy a ninstalovala ovladače z cd.Ale bohužel jen anglicky,jelikož v četině to ztratily.Takže vše je anglicky.Barvy jsem vymněnila le obrázkového návodu.Vše funguje ,ale bohužel černý tisk je vždy v každém druhem řádku přerušen.Ostatní barvy jsou ok.Prosím zdali by mi někdo poradil jak to odstranit.Děkuji moc Rafan
Doporučil bych provést kontrolu trysek popř. vyčištění tiskové hlavy.
Ještě jsem se vám pokusil najít CZ ovladač.Měl by se nacházet zde : esupport.epson-europe.com/...
děkuji a mohl by jste nám poslat návod jak na to-bohužel to neumíme a ten návod není česky.děkuji moc
Zkuste ten CZ ovladač viz výše.Pokud by se to náhodou nepovedlo,zkusíme to čištění.Já mám obdobnou multifunkci od Epsonu (SX 105).Já to řeším takhle.Otevřete si jakýkoliv dokument (například ve Wordu) a stiskněte CTRL + P (nebo zadejte TISK).Před tiskem by se vám měla zobratiz minimálně ještě jedna tabulka s nastavením paramatrů tisku.Někde by tam mělo být PROPERTIES (česky VLASTNOSTI).Poté napíši,jak dále.
děkuji zkusím tedy oba
mám dát uložit nebo spustit?
Omlouvám se že to musíte takto polapatě ,ale tomuto moc nerozumím
Rozhodně spustit -OVŠEM ZADRŽTE! Nejprve bych doporučil odinstalovat předchozí ovladač v angličtině přes START - OVLÁDACÍ PANELY - PŘIDAT NEBO ODEBRAT PROGRAMY - tam bych si našel všechny programy mající v názvu EPSON,odinstaloval bych je a až poté bych spustil ten ovladač,který jste si právě stáhl.
Ano,hned ten první...
Já osobně bych poté zkusil i ten druhý (bude to nejspíš ovladač skeneru).
tak bohužel jsem to udělala špatně.Spustila jsem ovladače a ono se to nainstalovalo a vše je česky-mám ted něco odinstaolvat?
Zkuste něco vytisknout.Jde o to,zda tiskárna vůbec bude tisknout.Pokud daná stránka bude vytištěna (byť i s těmi pruhy),pak bude nejspíše vše v pořádku.Ještě se mrkněte do těch OVLÁDACÍCH PANELŮ (viz výše),zda tam budou programy s názvem EPSON pouze v CZ nebo i v AJ.
je to tam jen česky a tiskárna tiskne.Dala jsem vyčištění trysek a zkusili tisknout,je to lepší ale ty pruhy se tam objevují též ,ale už ne tak hodně,to přerušení je slavbší.Ale je divné že té černé barvy je jen polovina a to byla dnes nová a ty barevné už jsou prázdné.Asi jsem před tím když to bylo Aj tak jsem dala čištění hlavy-je to tím?Nebo ty epsonky takto hodně berou barvy?ještě bych se chtěla zeptat jestli jdou doplnovat nebo musejí být vždy nové Moc vám děkuji za trpělivost a ochotu
Tak ty ovladače budou OK.Zkuste to čištění tiskových hlav několikrát opakovat.U mě je to perfektní asi tak po 10-tém vyčištění...
Bohužel nevím,proč vám tak rychle ubyla barva,možná,že vám to špatně ukazuje.Tím čištěním se myslím žádná barva neubírá.Doplňovat se myslím také dají,ikdyž já tuto možnost nevyužívám.Pokud chcete ušetřit,můžete si namísto originálních ink. kazet koupit neoriginální,ktreré vyjdou levněji.
Ještě jednou děkuji za rady.Koupila jsem si z náplně za 112 jednu nejsou originál.ale proč jsou pryč nevím,no uvidíme po dokoupení a když to je nyní česky tak snad budeme opatrnější.Ještě jednu otázku bych měla-dole v liště u hodin byla ikona tiskárny na tu když se kliklo tak se objevila tabulka co chci dělat-třeba it to čištěníatd...ale synek restartoval PC a ikona zmizela je ji tam možno vrátit nebo tu nabídku najdu jinde.A jak často mám dělat to čištění trysek a hlav?Děkuji moc jste pomohl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.