Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna ikonky

Od: wett odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

potřebuji pomoc s jednou věcí. V počítači jsem měla nastavené, aby se určité soubory, soubory v archivu (souboru .rar) otevíraly pomocí programu WinRar nebo 7-zip. Tzn. že po stažení měl tento soubor prázdnou ikonku (jakoby neznámý formát). Jenže někdo jiný si u daného počítače hrál a nastavil, aby se soubory zabalené v archivu vždycky otevíraly pomocí programu VLC. Počítač si to zapamatoval a u souborů tohoto typu se zobrazila ikonka VLC. Jenže mě osobně se to velmi plete, nevím, jestli je soubor opravu zvukový či video soubor nebo je to soubor zabalený v archivu. Chtěla jsem se zeptat, jde to nějak hodit zpátky? Aby soubory v archivu byly jakoby neznámé a nebyla tak ikonka VLC. Vím, že se to může přes vlastnosti daného souboru a tam vybrat určitý program, jenže potíž je v tom, že je již trvale zaškrtlé (neoddělatelné) políčko používat pro všechny podobné souboru VLC. Předem díky za návrhy.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Klikni pravým tlačítkem myši na soubor a dej Otevřít v programu ... Tam si můžeš změnit program, který bude s daným souborem pracovat. A je tam i to zaškrtávací políčko.

wett
hodnocení

Jasně, to už mě napadlo. Jenže problém je, že to políčko zaškrnout, je trvale zaškrnuté a už se na něj nedá kliknout...

Trvale zaškrtnuté je u Vlastností souboru, tady jsi jinde.

fidonet*
hodnocení

0x

Ale tak to opravdu je : Pravou myší si zvolte program > Otevřít v programu a dole zaškrkněte VZDY otevírat v tomto programu. Pak se vám rar bude otvírat v raru a bude mít i správnou ikonu ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]