Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

S/PDIF a jeji význam

Od: fidonet* odpovědí: 15 změna:

Tak nám v úterý v Ostravě hezky zabouřilo a rána byla taková, že zakl.deska a procesor odešly do věčných lovišt. Nu co, po asi 10 letech kdy jsme vyšperkovávali systém do stále funkční podoby, až do 3 GHz procesoru, 2 GB RAM a WinFAST A7600GT , jsme se tedy rozhodli ( ehm .. byli donuceni ) koupit v Alfě ( ostravská computer prodejna ) nové komponenty. Tedy na Komplet novou sestavu.

Ale mám dotaz : Nepodařilo se mi vůbec rozběhnout grafiku. Nejprve jsem se bál, že odešel i novy HDMI monitor, ale protože grafika nedává signál ani do jiného monitoru víme že je chyba v ní. Sestavili jsme už pár počítačů, ale s novými PCI expres jsme ještě nikdy nepracovali. Anglicky neumíme, tak nám zustal v ruce konektor , tedy celý kablík s označením S/PDIF .. muj dotaz : K čemu to slouží? Může být nezapojení, nebo špatne zapojení důvodem k "mlčící" grafice?

A ještě jeden dotaz DMI a HDMI pokud použiji redukci z DMI na HDMI .. neztratím kvalitu?

Děkuji předem za odpovědi, doufám, že tu "pikslu" brzy rozběhám. A pokud je vadná grafika, že nebudu dlouho čekat na vyřízení reklamace ...

doplněno 13.05.10 09:06:

3 body rozdělím až po ukončení diskuze, nebo vyřešení .. děkuji za pochopení ... 3 body jsou málo :( na větší problém

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
S/PDIF kabel je kael pro zvukový signál.
Redukcí z DVI na HDMI signál kvalita neztrácí. V obou případech je to digitální signál.
Máš připojené přídavné napájení na grafice?
fidonet*
hodnocení

Ano mám připojené napajení, a uplně mě udivilo, že grafika ma dvoje napájení. k tomu S/PDIF jak zvukový signal? kam? To mi normalní audilo konektory nepojedou .. nebo to mam chápak, že HDMI dostádá do sebe zvuk z grafiky? Tedy , že tím konektorem S/PDIF do grafiky pujsim zvuk a ta mi ho pošle po HDMI kabelu? Nějak mi to uniká :( předem děkuji za vysvětlení

No dnešní výkonné karty jsou opravdu nenažrané a k provozu potřebují i dva dodatečné přívody napájení. A součástí dnešních grafických karet je i zvukový chip. Potom se klidně stane, že po instalaci nové grafiky ti nepojede zvuk, protože ti jede přes "jiné" zařízení. To ale stačí přepnout zase zpět.

fidonet*
hodnocení

JAK přepnout a KDE. Kudy ta grafika povede signal? Kabelem HDMI? A stale otazka : Může nezapojení nebo špatné zapojení způsobit , že grafika vubec neposílá obraz?

Záleží, co máš špatně zapojeno. Ale nemyslím si to. Grafika povede signál vždy přes HDMI, ptozo tam má i zvukový chip. Zvuková zařízení se přepínají tady:

PS: Můžeme si připustit, že i nová grafika je od počátku špatná?

S/PDIF a jeji význam

fidonet*
hodnocení

Problém vyřešen, vadnou grafiku vyměnili na počkání. Děkuji a posílám bod

Zamrzí to, ale konec byl dobrý. Já takhle asi před rokem koupil nový nefunkční disk. Obratem jsem též dostal druhý.

fidonet*
hodnocení

nejhorší je, že to dotáhnete v pátek domů, chcete začít pracovat a všechno je v háji. Celý stroj mlčí :( .. no naštěstí už vše jede, Microsoft mi nechal legalní systém, .. takže ted už jen zpětně nahrat a nainstalovat tech tisíce aplikací :( .. chjo ... myslíte, že přepětovka v prodlužovačce by něco ochránila? Sám to nikomu nedoporučuji, nebot´ vím, že význam má jen trojnásobná ochrana. Ale není ani malá šance, že jen jednonásobná něco uchrání? Slyšel jsem, že existuje s výměnnou pojistkou ... Nevíte někdo o tom? Nerad bych s dalším bleskem, přišel opět o PC .. ..

Mám dvě přepěťovky od APC a ty mají "jistič" kterým se to zase nahodí zpět. V akci jsem je zatím (ještě že tak) neviděl.

fidonet*
hodnocení

mohl bych získat nějaký odkaz , abych kouknul co to je, cenu atd?, děkuji předem

Jedná se o skupinu produktů SurgeArrest:

apc.com/...

fidonet*
hodnocení

*smich**zed* Tak to je jezká smět anglických slov. Já total anglicky nevzdělaný z toho nevím ani tuk :) Mohl bys prosím doporučit něco v češtině? a hlavně jaký na to máš názor. Zachrání mi to něco? umí to ochránit i telefonní zásuvku ( tedy internet? )

Tak mrkni sem:

interlink.tsbohemia.cz/...

Je tam ochrana i telefonu, UTP, TV (u vybraných modelů)

fidonet*
hodnocení

Tak tomuhle už rozumím. a jsou to jen jednorázovky, které po zásahu shoří? nebo to má vyměnitelnou pojistku? A jak je to když dojde jen k malému přepětí? to pokaždé měním pojistky, popřípadě kupuji novou ochranu? Nebo to reaguje jen na velké přepětí?, .. a díky a bodíka ...

Z boku je pojistka, která stačí znovu nahodit a zase to jede. Víc info ti podají na: 800 102 063

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]