Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Upadla mi myš

Od: babajaga® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, upadla mi ze stolu myš na koberec. Nic neprasklo, ale ta potvůrka stávkuje. Kurzor lítá po monitoru i mimo něj, nemohu se nikam strefit, nic zaměřit. Psát je na mrtvici.

Nevíte, co se stalo a jak to opravit? Předem děkuji. Jaga.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To byla optická myš? Asi se nárazem hnul senzor. Nová stojí pár korun...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Zkus ji vytáhnout z PC a znovu zastrčit. Pokud máš USB tak ji zkus třeba v jiném portu. Pokud to nepomůže, tak ji jedině rozebrat a podívat se, co se v ní uvolnilo.

doplněno 03.02.13 18:38:

Kukol - je fakt, že myš je spotřební materiál a nestojí za to se s ní zabývat. Ale každý nemá doma rezervní a zkus ji sehnat v neděli večer.

mowla*
hodnocení

0x

Zkus ji odpojit a znovu připojit...

Je mechanická a nebo optická? - pokud odpojení/zapojení nepomůže, bude potřeba ji rozebrat a zkontrolovat - mechanické mohla vypadnout osička z uložení (slouží k převodu mechanického pohybu na el. impulsy), optické se posunout snímač...

kukol
hodnocení

0x

Ja to delam tak, otres to pokazil, otres to spravi. Zatrast, pobouchat mys a jak to nepomuze, koupit novou. 70kč a je doma nova

martinjelinek*
hodnocení

0x

rozebrat a opravit JO

iz*
hodnocení

0x

Už je to v pořádku? Jestli ne, vypněte počítač, odpojte a znovu připojte myš a znovu zapněte PC. (Tento postup pomáhá při většině problémů s myší, klávesnicí, flashdiskem, ...)

doplněno 04.02.13 09:52:

Promone, vycházím ze svých zkušeností. Myš mi na zem spadla několikrát, ale nikdy se mi nerozbila...

Ale každý můžeme mít zkušenosti jiné.

To je zajímavý poznatek, ivzez. Předpokládám, že když na autě píchnete kolo, tak jej v duchu té Váší rady opravíte vystoupením a opětným nastoupením do auta *smich*

promon: to mi připomíná ten vtip,jak jedou v autě pánové Shell,Ford a Bill Gates.Auto se najednou zastaví.Mr.Shell říká: myslím,že nám došel benzín.Mr.Ford oponuje: ale ne,já bych to viděl na poruchu motoru.Následně se ozve Bill Gates: pánové,já myslím,že bude stačit,když všichni vystoupíme a znovu nastoupíme.

Jojo - ten fór znám - bohužel, spousta uživatelů se domnívá, že i evidentně mechanický fail - typicky rozsekaná klávesnice, myš. tiskárna a pod se opraví tímto způsobem. Zejména u CNC strojů to zažívám denně. Naposledy minulý týden - PC ve velkoplošné pile byl do poloviny case zaplněn pilinami a prachem. Tak dlouho to léčili připojováním a odpojováním všemožných periferií, až zčoudl procesor. A to se vyplatí... *smich*

dericcaster*
hodnocení

0x

Někdy takto dokáže pěkně potrápit i vlákno či vlas, které ulpí na senzoru myši.

A pokud je používání PC, jak píšete, na mrtvici, pak Win mají funkci i pro ovládání kurzoru numerickou klávesnicí namísto myši. Návod pro Win 7, u Xp to pak bude někde v možnostech usnadnění.

dzordz*
hodnocení

0x

Jestli je optická, můžete mít uvnitř, odkud svítí, chycený nějaký kus chlupu nebo jiný bordel, pak myš takhle ustřeluje.

buss
hodnocení

0x

Pakrát poklepat a když nic, dá se rozebrat, ale na co jsou znalosti? To by asi tady nebyl dotaz. Takže vztí něco přes 100 Kč a koupit novou.

lindaf*

Dobrý věčer, mě padá na zem furt, mám notebook a na stole málo místa... jeslti máte někde v okolí Globus tak tam stojí myš asi 79,- korun, myslím Trend Line, já bych to neřešila.. :)koupila bych prostě novou

hodnocení

Dobrý den, děkuji vám všem za rady. Myška to byla optická, USB. Manželovi upadla mnohokrát /když prohrál šachy, občas mu "upadla" i dost velkou silou*smich*/ a nikdy se s ní nic nestalo. A mně jednou a nechtíc a bylo hotovo. Koupila jsem si novou, úplně stejnou a stála 110 Kč. Takže to zas nebylo nic tak strašného. Pán v prodejně říkal, stejně jako vy tady, že uvnitř je takový plastový sloupek a tam se zřejmě něco odpojilo.

Je to jako u lidí: někdo upadne, vstane, opráší se a jde dál. Jiný si přitom zláme nohu.

Tak ještě jednou dík.*slunce*Jaga.

cocinkamichalka*

Marcelko, tu starou myš nevyhazuj, nech ji dědovi na to "upadávání" po šachách :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]