Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WiFi v domácnosti

Od: bambiny odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,
rozhodl jsem se pro nákup nového notebooku a chtěl bych ho připojit k internetu pomocí WiFi. Doma mám jeden stolní počítač, který bych rád připojil pomocí kabelu. Vzhledem k tomu, že o WiFi toho moc nevím, chtěl bych se zeptat zda tento: alza.cz/... router, by mé potřeby uspokojil.
Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V první řadě záleží co máš za internet... u některých internetu potřebuješ klonovat MAC adresu. Pokud ne tak stacit tento jednim kabelem privedes internet do routeru a pak druhym z routeru do PC. NB pripojis pres Wifi urcite je potreba nepodceňovat zabezpečení WiFi atd..

bena*

K zabezpečení: Dnes je samozřejmostí používat kvalitní firewall. Ne firewall z těch různých internet security, smart security, total security.

Jako firewall doporučuji například Sunbelt Personal Firewall nebo Outpost Firewall (Free) nebo Comodo Firewall nebo Lavasoft Personal Firewall.

Další samozřejmostí je kvalitní antivirový program. Kvalitní antivirový program podle mého názoru je takový:

1. Antivir by měl obsahovat on-access skener - to znamená testování dat, se kterými je manipulováno, také se tomu často říká rezidentní nebo reálná ochrana

2. Antivir by měl být aktualizován minimálně 1× denně, nejlépe co nejčastěji

3. Antivir by měl umět kontrolovat příchozí a odchozí poštu

4. Antivir by měl umět provádět kontrolu nejen na místních, ale i vyměnitelných discích

5. Antivir by měl mít speciální úložiště (karanténa, truhla,...), kam lze podezřelé soubory přesunout a později zkontrolovat nebo jinak s nimi manipulovat.

Zdroj: Můj blog Freeware.okamzite.eu

Tyto požadavky podle mého názoru splňuje avast! Antivirus, Microsoft Security Essentials a další.

Další samozřejmosti:

Antispyware - doporučuji Windows defender nebo SpywareBlaster nebo Spybot Search & Destroy (najdi & znič *frajer*)

Doplněk do Windows Internet Exploreru nebo do Mozilla Firefoxu Web Of Trust

Pravidelně aktualizovat systém.

Používat pokud možno legální software. V žádném případě nepoužívat crackovaný [krekovaný] software.

hop®

Moc díky za upřesnění požadovaných funkcí na antivirák! Zase budu chvíli v klidu, protože to byl jen zlomek toho, co umí to moje ÁVéGéčko!

bena*

Hope, AVG není moc dobrý antivir. Má falešné poplachy, vysoké hw nároky, občas spadne, má problém s detekcí některých virů, zejména virů skriptových. Takže AVG ne a ve Free verzi už vůbec ne.

Já používám avast! Pro už +/-12 let a nikdy jsem zavirovaný počítač neměl, nemusel jsem ho přeinstalovat, ikdyž občas se na nějakou nahou dívku kouknu.

hop®

Nezlobte se, mám trošku jiný názor. O vyšších HW nárocích vím, ale nepadá, množství falešných poplachů je opravdu zanedbatelné, a to jak funguje i při mých občasných výletech na "jakékoliv" stránky je obdivuhodné. Samozřejmě mám zaplacenou licenci, a podle mých dosavadních zkušeností si ji pravděpodobně po vypršení prodloužím. Ale, je to věc názoru, konkurence musí být, a ať si každý vybere, co mu vyhovuje! :)

bena*

Ano, konkurence musí být, to máte pravdu. Ať se každý rozhodne. Nikoho nebudu nutit, aby měl avast! nebo třeba aby volil do Sněmovny tu nebo tu stranu...

bambiny
hodnocení

no internet mam ADSL od o2

vosikac*

*jasne*Mám též O2 internet a od nich router ZyXEL Prestige 600 a přes něj připojuji přes Wifi dva NTB.

Pokud nemáš od O2 router, který ti umožní připojení přes Wifi, zavolej na bezplatnou linku a požádej o něj.

Zdá se že jdeš po ceně, ale ty máš adsl a potřebuješ tedy adsl router a ne obyčejný router, nebo jinak, máš dvě možnosti.
- pokud teď nějaký router máš tak ti stačí koupit něco jako jsi psal, ted původní router přepnou na bridge- vypneš routování, dhcp a podobné věci a použiješ ho jen jako modem s tím že zapojení bude- splitter, adsl router a u něj z lan portu propoj na wan port nového routeru

- Druhá možnost, pro tebe snažší je koupit adsl router, ale nepočítej moc s cenou okolo 500. Jukej třeba na tohle:

alza.cz/...
alza.cz/...
atd

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]