Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím SMTP adresu

Od: ozmo* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den

Víte nastavuji si mail a najednou po mě chce SMTP adresu akterou neznám a tak můj dotaz zní :" jak zjistím SMTP adresu?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

3x

obvykle je to dle poskytovatele, smtp.poskytovatel.cz

doplněno 07.05.10 23:09:

tady jakpsatweb.cz/... je to polopatisticky

hodnocení

0x

Nemusi to byt uplne tak jak pise predchudce! Nejlepsi a stoprocentni je poskytovateli zavolat a zeptat jeho!

smtp server má skoro každý provozovatel mailserveru, poskytovatelé internetu mají snad všici smtp server, ale poskytovatelé netu často (ne vždy a všichni) blokují všechny smtp servery mimo svého.

Vidim to jednoduše- pokud nepůjde smtp z mailesveru tak bude zablokovaný provozovatelem a ano zjistí to zavoláním a asi vždy je to i na netu na stránkách provozovatele netu

sondaw*

Nemusí, ale ve většině případů to tak bývá a najde to i ve smlouvě o zavedení internetu, kterou určitě má

hodnocení

0x

No zpravidla staci otevrit v emailu kolonku nastaveni, nebo kontakt a tam je odkaz na pop3 a smtp, ale jak jiz napsano nahore v tezke vetsi je to smtp.provozovatel.cz

hop®
hodnocení

0x

Všichni chytří opět mají dobré rady, akorát autor je OFF...*nevi*

ozmo*

prosím? nejsem off

hop®

Myslel jsem offline, tedy nepřipojen, podle času odpovědi jsem si to myslel patrně dobře.

Z dotazu soudím, že si pro používání mailu nastavujete Outlook nebo podobný program. Ale napadá mne pár otázek - už máte mailovou schránku, která Vám funguje? Nebo si nastavujete schránku v Outlooku a přitom jste ji ještě na žádném serveru nezaložil? Nebo jedete načerno přes sousedovu wifinu? Zkuste upřesnit, dík!

ozmo*
hodnocení

0x

V nastavení to nemohu najít, smlouva je na firmu a telefon je nedostupný co mám dělat dál?

sondaw*

V nastavení to podle mne najít ani nemůžeš, protože u každého z nás to bude jinak (jiný poskytovatel).

Já mám ve smlouvě napsáno, od koho internet (připojení) mám a je tam i adresa příchozí a odchozí pošty. Měl bys to tam mít taky, i když je smlouva na firmu.

Nebo to upřesni, pokud se jedná o připojení ve firmě, tak tam asi nebudeš sám a máš nějakého nadřízeného? Ten by měl mít smlouvu k dispozici a informace by ti měl sdělit, ne?

alf*

ve firmě se tedy optej správce

Zkusil jsi všechny možnosti? Je to asi tak na dvě minuty, zkusíš smtp.poskytovatelpripojeni.cz smtp.poskytovatelmajlu.cz smtp.firma.cz můj odhad že máš 95% šanci, že to jedno z toho bude.

ozmo*

Zkusil jsem vše ale ani jedno to není. ve smlouvě nic uvedeného není jelikož jsme zjistili že firma co nám děla firemní připojení pro domácnost tzv. "předělává" internet od volného. co mám dělat?

ozmo*
hodnocení

podívejte se na 95% ám tím pádem nepomůže u nás nic. z linky mě vakoply a na emailový dotaz jsem byl odkázán na linku. najednou to šlo. u vím že smtp je od vloného

alf*

no lák iz tléto pěvodi nejslem modlý

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]