Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

NTB se třikrát nezapne, na počtvrté jo.

Od: berushka* odpovědí: 2 změna:

Ahojte lidičkové,

mám NTB HP Pavilion dv6000 starý něco kolem 3 let. Vše bylo úplně v pohodě. Pak se začalo dít to, že se při zapnutí NTB rozsvítily ovládací tlačítka u klávesnice, zkontrolovala se DVD mechanika (vše jak má být). Větráčky se taky rozjedou, ale na strašně krátkou dobu cca 2 vteřiny. Kdybych se nezaposlouchala, tak si toho možná ani nevšimnu. A po asi 15-20 vteřinách se celý NTB vypne a vše se začíná rozjíždět znovu. Úplně stejně, jak už jsem popsala. Takhle to dělá do doby, dokud jej násilím nevypnu, že podržím Power.

Podařilo se mi jej někdy zapnout, ale to byl delší dobu na napájení a vypnutý.

Známý mi radil, že to může být špatnou bios baterkou. Myslíte, že to může být tím? Nechce se mi NTB dávat do servisu a chci to nejdříve zkusit sama. Jen nevím příčinu. :( A ráda bych si případně potvrdila myšlenku známého, že by to mohlo být bios baterkou.

Děkuji Vám moc za Vaše rady a návrhy. A snad se mi s Vaší pomocí podaří vše dát zase do kupy, protože s takovým NTB se nedá pracovat. *plac*

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mirkas02
hodnocení

0x

BIOS baterkou to nebude, to by se nevypínalo a stějně většinou si už BIOS nastavuje všechno sám, takže by to jen dýl bootovalo. Spíš se zaměř na baterku, po 3 letech už by mohla bejt v háji a nemusela držet napětí, což odpovídá tomu co píšeš o startu po dlouhodobém napájení ze síťe

berushka*
hodnocení

Děkuji za odpověď :) Je fakt, že by to baterkou mohlo být, protože už mi ani pořádně nevydržela, když jsem NTB odpojila od napájení. Good idea ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]