Nejste přihlášen/a.
prosím potřebuju poradit,přišly mi od známé oskenované stránky a otevírají se mi v Adobe reader 9 - PDF. Já je potřebuju poslat dál a ne všechny. Jak teda rozdělit pdf soubor na více dílů? díky
Pokud je to jeden dokument o více stranách, tak budeš potřebovat program, který dokáže PDF editovat. A to je placený Adobe Acrobat.
Další možností je označit potřebný text a zkopírovat ho do vhodného textového editoru, uložit a takto vytvořený dokument odeslat.
oni to jsou zkopírované OP,ŘP a já potřebuju odeslat jen některé z nich takže nemůžu zkopírovat jen text
Asi jediná cesta, s oskenovanými dokumenty v PDF je práce velmi omezena, někdy s tím nejde dělat vůbec nic.
Mohlo by to jít nakopírováním jednotlivých skenů (obrázky) postupem:
- vybrat sken (obrázek) kliknutím na něj
- Ctrl-C
- otevřít si nový soubor v Malování nebo jiném podobném programu
- Ctrl-V
- "vyřezat" si to, co chci poslat dál a uložit do jiného souboru (obrázek)
Zkusil jsem to teď s PDF dokumentem složeným z mnoha skenů a šlo to.
doplněno 30.04.10 14:22:Je to skoro stejné jako s tím screenshotem, ale mohlo by to lépe uchovat obrazovou kvalitu toho skenu. Ale nemuselo. To jsem si při svém pokusu taky ověřil .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.