Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Intel DualCore X Intel Core 2 Duo

Od: lukeos* odpovědí: 2 změna:

Jaký je rozdíl mezi procesory od intelu DualCore a Core 2 Duo?Ted mám procesor Intel pentium 4 3.0 GHz 1jádro a chtěl bych si koupit 2 jádro 2.8 GHz DualCore (na aukru, ted uz se totiz socket 775 neprodává).No a rozjel bych například hry (dejme tomu ,že ostatní HW požadavky mám splněné) co mají v doporučených požadavkách napsané z většiny Core 2 Duo, třeba tady: zing.cz/... fifa.cz/... testdriveunlimited.cz/... Bude v tom velký rozdíl,málo zanedbatelný nebo to vůbec nepoznám.?.můžete poradit?...děkuji za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

briketa007*
hodnocení

2x

dobry vecer, kouknete se na tyhle stranky cpubenchmark.net/...

jsou tam vsechny procesory a uvidite o kolik je core 2 duo rychlejsi nez P4.

Myslim ze to bude rychlejsi tak o 40 procent ... zadnou revoluci bych od toho necekal...

hodnocení

2x

Core2Duo vs. DualCore - na stejné frekvenci má něco málo navrch Core2Duo, má větší Cache.

Pro srovnání:

Intel Core2 Duo E7400 @ 2.80GHz = 1719 bodů

Pentium Dual-Core E5500 @ 2.80GHz = 1692 bodů

není to žádný ohromný rozdíl :) ale Pentium 4 na 3GHz co máš teď má ve stejném testu jen 370 bodů, takže tam bude rozdíl znatelný. Nevím jak přesně se testuje a co vše je rozhodující, čerpal jsem z výsledků z cpubenchmark.net/... ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]