Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi router riomedia (erkor)

Od: pavel123* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den mám internet od erkoru (nyní již riomedia)

mám problém se zapojením wifi routeru tp-link.com/...

jde o to že mi nejde zprovoznit internet.. router podporuje klonování..

volal jsem providerovi (spiše takovému jejich technikovi na telefonu) tem mi rekl ze mám nastavit dynamickou ip (coz je asi blbost protoze to proste nefunguje a osobně si myslím že mám ip statickou..)

nicméně i kdyz nastavím ip dynamicky nic se nedeje a kdyz vemu informace z ipconfig/all tak nefunguje ani staticky..

tak jsem se chtel zeptat zda někdo nemá s tímto poskytovatelm zkusenosti nebo jestli by byl nekdo tak hodný a pomohl mi vyresit tento problém.. (popravdě nechci zvát jejich technika kterej pride na pet minut a zinkasuje 453kč..)

takze - wifi router -tp link TL-WR340G, op system - winxp prof, win prof2000, internet - riomedia (byvalí erkor) připojen přes optický kabel (proste jen kabel)..

Děkuji za nápady a ochotu pomoci..

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No neuraž se ale podle toho co jsi doteď napsal je to zralé na technika který si informace zjistí. Píšeš o klonování, naklonoval jsi tedy MAC adresu na wan straně? Máš kabel od netu ve wan portu a pc v lan portu? Pokud znáš ipconfig /all tak sis mohl všimnout řádku DHCP povolen a ano nebo ne a podle toho poznáš zda je to přidělené přes dhcp a pak by jsi viděl od kdy do kdy je ip přidělená.

pavel123*
hodnocení

neuraž se ty ale kdyz pisu ze router podporuje klonaováni tak jsem mac adresu klonoval.. nejsem upna guma.. samozrejme mam vse spravne zapojeno.. jen se mi tam asi nedari dostat ty spravne informace a proto pisu sem a doufam ze mi pomuzete.. takze mi jako radis vyhodit 453 korun za technika? to sem teda cekal vic :D

Název hostitele . . . . . . . . . : workgroxxxx
Primární přípona DNS. . . . . . . :
Typ uzlu . . . . . . . . . . . . : neznámý
Povoleno směrování IP . . . . . . : Ne
WINS Proxy povoleno . . . . . . . : Ne
Prohledávací seznam přípon DNS. . : riomedia.cz
Adaptér sítě Ethernet Připojení k místní síti:
Přípona DNS podle připojení . . . : riomedia.cz
Popis . . . . . . . . . . . . . . : 3Com 3C918 Integrated Fast Ether
Controller (3C905B-TX Compatible)
Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : xxxxxx
Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano
Automatická konfigurace povolena : Ano
Adresa IP . . . . . . . . . . . . : 10.0.xxxx
Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.xxxx
Výchozí brána . . . . . . . . . . : 10.0.xxxx
Server DHCP . . . . . . . . . . . : 10.0.xxxx
Servery DNS . . . . . . . . . . . : 94.74.xxx
94.74.xxxx
Zapůjčeno . . . . . . . . . . . . : úterý, 27. dubna 2010 18:07:47
Zápůjčka vyprší . . . . . . . . . : úterý, 27. dubna 2010 18:17:47

xxx tam jsou odeme.. jinak v ip config mam vždy tyto udaje krome poslednich dvou radku samozrejme..

tak jeste jeden pokus prosim ;)

Píšeš podporuje, ne že jsi naklonoval, to jen tak na okraj ;)

No z ipconfigu je vidět nastavení z dhcp, za předpokladu že jsi naklonoval mac na wan, zapnul dhcp tak by ti to mělo běhat. Nemáš ještě před routerem modem? Pokud ano tak zrestartovat. Dále zjisti zda ti poskytovatel na router dá ip adresu, tedy se připoj na router a koukni zda má wan strana ip adresu, aby nebyl problém někde jinde

pavel123*
hodnocení

ok.. to je jedno hadat se rozohodne nechci.. chtel bych pomoci :D

takto to vypadá kdyz to nastavim dynamicky postimage.org/...

takto to vypada kdyz to nastavim staticky postimage.org/...

nemam pred routrem modem který bych mohl restartovat.. mam jen kabel..

budu rad za kazdou radu která mi pomuze tuto situaci vyresit..

jirbar*

Nestudoval jsem úplně problém, ale taky jsem bojoval s routrem a klonováním MAC. Dynamická adresa byla na nic, museli jsme zvolit statickou.

Ostatně pěkně to je popsáno v souboru "Zkuste to bez drátů"

ab-forum.info/...

Statická je ti na nic- pokud ti poskytovatel změní ip tak jsi bez netu, nebo ip brány, dns. Asi si to pleteš s adresama ve vlastních sítích, tam si můžeš dělat co je libo

Ipconfig je jasný, bude ti ukazovat lokální adresu kterou ti dá router. Akorát tam nemusíš mít natvrdo zadané dns servery, dej dns taky automaticky.

Jak dlouho čekáš aby ti poskytovatel dal ip adresu? Nastav router na automatiku, nech to třeba 2-3 minuty a když nic tak zavolej na hotline poskytovatele proč ti nepřiděluje na router ip adresu

Napadá mě jen jedna věc proč by to nešlo. Jméno hostitele, nastavuje se to taky v nastavení wan a v ipconfigu ho máš vidět, ale to by ti měly být schopni říci jestli to mají takto jištěné.

pavel123*
hodnocení

popravdě už nevím co dál.. asi router budu muset prodat.. ani poskytovatel mi nedokáže pomoci jelikoz sám si neví rady proč router ip atd. dynamicky nepřiděluje..

Dokonce i při pevném nastavení (staticky) se nic nedeje..

takže 25 minutový hovor a nic :D jen se diví že to nejede :D už si začínám připadat jak blbec.. a to sem si myslel že pár věcí vím..

pavel123*
hodnocení

jinak tady je demo administrace routeru tp-link.com/...

tak kdyby Vás někoho něco napadlo, co kde přepnout (třeba nějaký jiný mód.. co já vím) budu rád!..

Zkoušel jsi i ten hostname? Vyresetuj router a začni znovu- nastav jen dynamickou ip na wan a zkus to...

pavel123*
hodnocení

nic, nic a nic..

kašlu nato.. prodam ho.. nemam na to nervy, kdyz si neví rady ani muj provider.. (přišli ke me i dva známí a nikdo nevi..)

přesto diky..

Tak to by mě zajímalo. Zase takový problém to být nemůže ;) Provider ti to nezapojoval, je na tom stejně jako všichni tady na poraďte- tedy nic na vlastní kukadla

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]