Nejste přihlášen/a.
dobrý den prosím poradte jak mam do notebooku ktery nema cd,dvd mechaniku a externí nefunguje nainstalovat xp je tam ted 98čka xp už tam bylo ale odešel mi harddisk tak jsem si sehnal jinačí ale je na nem 98 skoušel jsem to nahrát na flesku ale když dam botovat tak tam nikde není možnost upřednostnit usb a když ho zapnu normalne a dam tam flasku tak mi to nenačte nevím jestli vubec 98 podporuje usb proím poradte jak to tam mám nainstalovat
Nejsem si jist, ale pokud máš ještě jeden PC s mechanikou, šlo by to přes sdílení souborů.
Půjčte si externí cd mechaniku od někoho nebo si ji kupte a XP naistalujte.
Při instalací WinXP rozdělte disk na 2 části - na část systémovou (C - dejte ji 20480 MB (=20GB) a zbytek nechte jako datovou část (D
- dejte ji zbytek.
Po instalaci XP nezapomeňte XP aktivovat pomocí telefonu, nikoliv přes internet. Aktivace přes telefon: 800 10 074 nebo 261 197 665.
Po aktivaci systém aktualizujte pomocí webu Microsoft Update → update.microsoft.com/..., nainstalujte aktualizace, hlavně tedy aktualizace Service Pack 3, Windows Media Player 11, Windows Internet Explorer 8 a kritické záplaty.
Nainstalujte antivirový program; doporučuji avast! nebo Microsoft Security Essentials.
Nainstalujte antispywarový program; doporučuji Spybot Search & Destroy nebo Spywareblaster- návody na programy najdete zde: Spybot: zive.cz/... SpywareBlaster: zive.cz/...
Nainstalujte firewall; doporučuji Kerio Personal Firewall nebo Outpost Firewall - návod na Keria najdete zde: emag.cz/...
Doporučuji do internetového prohlížeče nainstalovat doplněk Web of Trust.
Ovšem hlavní je zdravý rozum, bezpečnostní programy jsou až na místě druhém...
doplněno 24.04.10 21:01:Ještě před reinstalací nezapomeňte zálohovat data!
Při rozdělování disku o ně přijdete!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.