Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reinstalace windows

Od: martin410 odpovědí: 4 změna:

zajímalo by mne co vše potřebuji k reinstalaci windows,kromě originálniho cd Windows,aby pak počítač fungoval tak jak má.což je jako zvuk,připojení k internetu atd.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Já například k přeinstalaci NTB nepotřeboval ani originální CD;)Svojí první přeinstalaci jsem dělal ze složky Recovery Center.Tudíž jsem nepotřeboval absolutně nic kromě NTB a adaptéru napájení.:)

Tím bych chtěl říci, že musíte dodat trochu více informací ...

martin410
hodnocení

já myslel jako potom,až neinstaluji windows,jako aby vše fungovalo.protože např. u notebooku pak potřebuji ovladače na wifi,zvuk,grafiku atd,ale to se dá stáhnout z netu.tak mne zajímalo jestli u stolního se to taky musí

pravdomluvny*

Ovladače budeš muset nainstalovat. Je jedno jestli máš noťas nebo stolní počítač.

bena*
hodnocení

0x

Potřebujete instalační CD, product key ve formátu xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx, ovladače na některý hardware (grafická karta, tiskárna,...), poté znát IP adresu, Výchozí bránu a DNS server, případně náhradní DNS server, proxy.

Po reinstalaci systému nezapomeňte nainstalovat bezpečnostní programy a další důležité programy:

antivir - avast! nebo Microsoft Security Essentials

antispyware - Spybot Search&Destroy nebo SpywareBlaster - SpywareBlaster doporučuji, pokud instalujete Windows Vista nebo WIndows 7, protože ty už mají v sobě výborný antipywarový program Windows Defender.

firewall - Sunbelt Personal Firewall (pouze pro Windows 2000, XP, Vista nebo Outpost Firewall nebo Comodo Firewall

internetový prohlížeč - Windows Internet Explorer 8

aktualizace - aktalizujte přes web Microsoft Update - update.microsoft.com/...

program na úklid disků - Advanced System Care nebo CCleaner

program na defragmenatci disku - IOBit Smart Defrag nebo Auslogics diskdefrag nebo Defragler

Při instalaci nezapomeňte rozdělit disk na minimálně 2 čísti - tj. systémová část (pouze pro systém) - nastavte 20 GB, tj. 20480 MB

Zbytek nechte pro data - datová část. Tam ukládejte hudbu, video, obrázky, programy,...

doplněno 24.04.10 12:44:

Až Windows a Office budou chtít aktivaci, tak to aktivujte přes telefon, nikoliv přes internet.

Telefonní čísla na aktivaci: 800 100 074 nebo 261 197 665

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]