Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s připojením k dom. wifi

Od: redroker® odpovědí: 8 změna:

Již asi rok mám problém se připojit s NT k vlastní wifi. Po zapnutí NT je ikona PC na liště přeškrtnuta s hláškou, že se nelze připojit k žádné síti. Mám nastaveno Automatické přip.,ale stejně se z 80% nepřipojí a musím to provádět manualně,ale i to není řešení,protože se stále snaží připojit,ale nic. Někdy se to povede až po cca 5 minutách po několika pokusech. I když dám Opravit, tak po odpojení-přip. adaptéru se vypíše hláška, že se akce nepovedla. V dosahu mám k dispozici silnou nezabez. defaultní síť a zde se připojím hned. Mohl by tu být problém v samotné wifi (mám ji 5 let)?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Před nedávnem jsem měla podobný problém, zanesla jsem router k opraváři, ten se zkusil připojit a řekl, že je to tím routerem. Tak jsem šla do prodejny, kde jsem ho koupila a reklamovala. Zatím čekám, co z nich vyleze, zda mi vrátí peníze, dají nový router nebo na něj nahrají jiný software... (Router mám cca od července roku 2012). Doporučuji vzít router někam jinam, zapojit a zkusit se připojit, když se připojíte, není to v routeru, ale v tom, že vás něco ruší. Když ne, tak to bude v routeru. Tak potom koupit nový.

hodnocení

Takže wifinou to určitě nebude,měl jsem na půl hodiny půjčený NT od sousedů,několikrát jsem jej přepínal do režimu spánku,restartoval,přepínal mezi zmíněnou defaultní sítí,ale vždy se bleskově po každé popsané akci připojil k mé síti.

Tak to bude nejspíš tvým notebookem.

kangaroo*
hodnocení

0x

Slabý wifi signál karty v notebooku. Připojit se k zabezpečeným sítím automaticky na 99% jen tak nejde. Zabepečené sítě potřebují znát SSID, heslo, typ šifrování a většinou i mají router nastaven na MAC filtrování adres (což pokud poskytovatel vaši MAC adresu 00:00:00:00:00:00 do routeru nezadá ručně, tak i když budete vědět všechny ostatní parametry včetně hesla, tak se nepřihlásíte) Problém bude, že nemáte asi veškerá oprávnění pro vstup do zobrazených wifi sítí, nebo signál je slabý a vypadavá a navázání spojení je na delší dobu a padá :(

hodnocení

Mám wifi zabezpečnou klíčem (WPA2) a signál "Vynikající"

hodnocení

0x

Tohle nebude filtrem MAC protože to by se nešlo připojit vůbec. Podle toho co píšete tak se s někým rušíte na stejnym kanále. Zkusil bych v routeru nastavit jiný kanál, případně postupně několik a nejlépe najít volný přes netstumbler.

hodnocení

Netstumbler jsem nainstaloval,ale absolutně nechápu, co s ním!*uf*

hodnocení

Vyzkoušel jsem z 13 možných kanálů asi polovinu, vždy po přepojení na nový kanál se NT připojí,chvíli to jde,pak ale např. restartnu NT a zas nic,anebo až po delší době při manuálním připojení. Když zvolím tu defaultní nezabezp. síť, naskočí hned.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]