Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeplněný počítač (ne mojí vinou)

Od: neni* odpovědí: 38 změna:

Zdravím,

mám takový ne zrovna drobný problém - tedy on má skoro 7 giga a já nevím, kde se ty giga vzaly. Můj počítač má paměť jen asi 7 giga a půl, takže asi chápete, jak mi pomalu dochází místo na disku.

Problém je v tom, že nevím, co tam zabírá tolik místa. Vlastní soubory jsem už dávno odstranila. Z vlastních stáhnutých programů jich tam zbylo už jen pár (jen ty nejdůležitější jako avast, spybot, kmplayer a tak). Officy pro jistotu vůbec nemám. Historii internetu, oblíbené odkazy - to vše jsem taky smazala. A furt tam není dost místa. "Blbinky" Windowsů XP snad nemohou zabírat tolik. A mě už dochází nápady, kde hledat soubory navíc a které je možné ještě smazat. (Navíc i po zobrazení skrytých souborů není jasné, co to místo na disku vlastně žere.)

Asi se tu skrývá Fantomas, nebo víte, co bych ještě mohla pro uvolnění dalšího místa na disku udělat?

38 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sondaw*
hodnocení

2x

Stáhni si malý prográmek SpaceMonger, který grafickou formou ukáže, které soubory zabírají na disku nejvíce místa

www.sixty-five.cc/...

Program je free a nemusí se instalovat

papene*

Sondaw je tam toho nějak moc.:D

sondaw*

Papene, čeho a kde je moc?;)

papene*

*hi*prosím v tom odkazu na stažení.*uf*

sondaw*
papene*

*haha*Děkuji a čeština by nebyla?:D*hi*

doplněno 23.04.10 10:29:

Na čtení.:D

fidonet*

papene, to je tak jednoduchý prográmek, že čestina neni nutná, používam ho mnoho let a je opravdu dobrý. Najdu velke zbytečné programy a složky a hned v tom programu je i smažu. Jinak když jsem měl malé prostory, mazal jsem i instalátory. Jsou zhola zbytečně nahrané do PC.

sondaw*

Ježíš Papene, na co potřebuješ češtinu? *ee**sok*

neni*
hodnocení

Program jsem stáhla a zjistila jsem, že mi víc jak 3 giga zabírají windowsy. Nějaké návrhy co s tím?

celp*
hodnocení

0x

Klepněte pravým tlačítkem myši na Windows a uvidíte kolik místa berou.

bena*
hodnocení

0x

Doporučuji stáhnout program Advanced SystemCare. Pravidelně s ním čistit počítač.

Já myslím, že toto všechno zabírají aktualizace...

doplněno 22.04.10 18:49:

Já být Vámi, tak koupím nějakej harddisk, alespoň 20 GB...

Nebo downgraduji na nějakej nenáročnej systém, například Windows 2000 Professional (to je předchůdce XP a je stabilní a bezpečný)

lipt*

A on, tedy nový HDD ve velikosti 20 GB se dá ještě dnes koupit?

Lipt

neni*
hodnocení

To s tím programem se jevilo jako dobrý nápad, dokud jsem nezjistila, že nemohu smazat dočasné soubory. Nevím, čím to je, ale prostě to není možné...

lipt*
hodnocení

0x

Ahoj, tvé PC zcela jistě nemá 7 giga paměti.

Lipt

neni*
hodnocení

Je to mininotebook. Jeho disk má pouze něco přes 7 giga.

Podívej se kolik ti zabírá místo poštovní program, pokud ho používáš. Minulý týden jsem ženě musel promazat Thunderbird, měl 3 Gigabajty i po smazání ve složkách Doručená, Odeslaná a Koš. Musel jsem mazat v Total Comanderu.

S tak malým diskem je asi ideální webové rozhraní.

neni*
hodnocení

Já se používání poštovního programu pečlivě vyhýbám. :)

lipt*

Aha, tak ne PC, ale netbook. A od Mounfieldu? Takže to nebude HDD ale pomalé SSD. Nevadí, místo se dá udělat vždy. Jak tu psal jamaca, poštovní program zabere hafo místa. Ale trochu jej popravím.Pokud používáš OUTLOOK EXPRESS, tak tedy asi takto: zazálohuj si poštu, kterou potřebuješ, třeba vytvořením nějaké složky v OE s názvem ZÁLOHA a tam přetáhnout mejlíky (jak odeslané, tak i přijaté).

- OE zavři
- jdi k souboru (asi na "C") "Documents and Settings"
- jméno tvé, či jak je tem netbook pojmenován
- "Local Settings"
- "Data aplikací"
- "Identities"
- nějaké blbé číslo "{ED24DCA5-591D-55C20E5A8A20}"
- "Microsoft"
- "Outlook Express"
- a vymazej složky Doručená pošta, Odeslaná pošta, Odstraněná pošta, Pošta k odeslání

- potom si otevři OE a z té složky ZÁLOHA, co jsi si vytvořila si ty důležité mejly přetáhni do doručených či odeslaných - toť vsjo

A pochopitelně veškeré věci, co se nacházejí ve složkách TEMP

C
Windows
Temp

C
Documents and Settings
jméno tvé, či jak je tem netbook pojmenován
temp

C
Documents and Settings
Local Settings
Temp

C
Documents and Settings
Local Settings
History
a kydž už tam budeš, tak Temporary Internet Files
Lipt

yarda*

Win XP jsem vyhodil, mam tam Greenie - www.greenie.sk - a je to nebe a dudy, je to uz pouzitelny "pocitac"na net, video, jednouchou kancelar.

neni*
hodnocení

To zní docela zajímavě. Ještě se na to někde optám - zjistím, jak se používá a uvidím. Díky :)

chlupatependolino*
hodnocení

0x

Dobrý večer,

a nový počítač si kupovat nebudete? Já osobně spravuji svůj počítač pomocí programu TuneUp Utilities, zabírá cca 20 MB. Jinak 7 GB v dnešní době zaplníte opravdu velice rychle ( 3 kvalitní filmy, apod.) Zkontrolujte např. ty aktualizacet a zkontrolujte, zda nemůžete dát pryč windowsovské zhovadilosti jako je windows messenger apod. :)

lipt*

Nějak nevím, jak vypadá kvalitní fim, který by se vešel v počtu tří filmů na 7 GB. Kvalitní film na Blu-Ray má cca 25 GB. Na DVD je to 9 GB, Takže těch 7 GB na kvalitní film zcela jistě bude nedostačujicích. Nehledě k tomu, že je potřeba nějaký soft a pochopitelně taky OS. Ale i tak pochybuji, že na tomto netbooku půjde cokoliv kvalitního přehtávat. Ale pokud myslíš kvalitním filmem jako to, že je kvalitní obsahem, dějem a výkonem herců, tak jo, souhlasím, to klidně může být i v AVI o velikosti 450 MB. Akorát to nebude k řádnému poslouchání či k dívání. Natož na tomto netbooku.

Lipt

neni*
hodnocení

Nový počítač si teď vážně nemohu dovolit. A tento mám koneckonců teprve rok :)

Tak windows messenger mi chybět nebude, ale tak nějak nevím... Tady ani nejde o to, jestli je 7 giga málo, ale o to, že si ten počítač asi dělá, co chce. Prostě nechápu, co a proč mi to žere tolik místa.

Ten program minimálně omrknu (ale spíš asi ozkouším), děkuji :)

jabraka*
hodnocení

0x

K tomu Fantomasovi bych ještě přidal malé upozornění.Doufám,že soubory neházíš do koše,ale poctivě odintaluješ?!

Druhý vykřičník!Zabezpečovací programy - Antiviry,nesmíš mít nainstalováno jich více,vybrat jeden a ten mít nainstalován.Mohou způsobit značný chaos.

JABRAKA

neni*
hodnocení

Odinstalovávám tak, jak se má. A ještě poté zkouknu program files, jestli mi tam ten program nezanechal nějakou zbytečnost.

Jako antivir mám Avast. Dneska jsem však comp nechala prohlídnout i Spybotem, a podle toho, co předvedl za jedinej den u mě na compu (nebo spíš nepředvedl), půjde brzy pryč...

Ale Avast je antivis a spybor hledá spyware. Jsou to dva odlišné programy pro 2 odlišné věci. Jeden ti prostě nenajde to co ten druhý, tak to bude i s jiným antivirem, i když se výrobci snaží anspyware částečně integrovat do svojich antivirů.

neni*
hodnocení

S tím Spybotem jde spíš o to, že vůbec nic nedělá. Proto ho chci odstranit.

sondaw*

Co znamená, že nic nedělá? Spustím Spybot, stáhnu aktualizace, potom udělám imunizaci a spustím kontrolu

neni*
hodnocení

Tak tohle asi tak nějak dělá...ale včera jsem ho nechala zkontrolovat disk C a ani po dvou hodinách nebyl hotov...Prostě mi přijde hrozně pomalej, takže pak nemám dojem, že by něco dělal.

sondaw*

Pokud jsi ho dlouho nespouštěla, bude to trvat delší dobu

neni*
hodnocení

Spouštěla jsem ho poprvé. Jak jsem řekla, mám ho v počítači jeden jedinej den.

A antispyware je teď to poslední, co potřebuju řešit. Ten mi místo na compu asi neuvolní... (Sorry, že nemám náladu se bavit o nejlepších antispywarech - už jsem z toho nedostatku místa na disku fakt otrávená...a hlavně z toho, že pořádný řešení pořád nikde.)

bena*

Pokud budete chtít odsranit Spybot, tak nainstalujte jiný antispyware, například SpywareBlaster, ale ten umí pouze počítač imunizovat. Nebo doporučuji Windows Defender, případně SpywareDoctor nebo Lavasoft Ad-Aware.

Ale nejlepší je Spybot.

sondaw*

Špatný není ani Spyware Terminator nebo SUPERAntiSpyware. Windows Defender je k ničemu

bena*

Sondaw, SpywareTerminátor je velký žrout paměti a hrozně zpomaluje počítač. SUPERAntispyware není špatný.

Windows Defender naopak je velmi dobrý, ale sice na Spybota nemá.

monulinka*
hodnocení

0x

Já mám skoro stejný problém,taky mám přeplněný PC a všechno sem smazala,ale stejně to nepomáhá,pořád pracuje strašně pomalu :(

sondaw*
Zkusilas ten prográmek SpaceMonger, který by ti měl ukázat, co ti zabírá nejvíce místa?
lipt*

Třeba ti pomůže toto:

diit.cz/...

Lipt

rv*
hodnocení

0x

Pokud to má USB, strčit tam flešku, dnes i nějaké 16GB je za pár korun, popřípadě tam připojit externí harddisk a na tom mít další data.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]