Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterie u notebooku není k dispozici

Od: garage* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den všem,
mám starší Sony Vaio VGN-BX195VP s win XP a až do včerejška bylo všechno v pořádku.
Včera si ho půjčil kámoš a když ho vrátil, nefunguje baterie. Po odpojení kabelu napájení se okamžitě vypne, musím znovu nastavovat datum i čas, v Možnostech napájení není baterie vůbec k dispozici, u ovladačů mi to píše, že jsou v pořádku a zařízení pracuje správně.
Baterii jsem zkoušel vyndat, očistit kontakty a vložit zpět. Zkoušel jsem i nainstalovat ze stránek podpory ovladače, ale bohužel jsem totální lama, tak nevím co dál.
Mohl bych poprosit o radu co s tím?
Díky moc.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stepi*
hodnocení

2x

nejlepší to bude asi zanést do autorizovaného serviisního střediska, kde se na to podívají. Otázak je, jesli by stála za to nějaká oprava. Možná to bude stará baterie - bude možná vyměnit za novou. Opravdu doporučuji to zanést do servisního střediska Vašeho laptopu.

pavka76*
hodnocení

2x

Pokud musíte nastavovat datum a čas,tak bude špatná baterka na základní desce ( ta "knoflíková,placatá" ). Napřed bych ji zkusil vyměnit. Ale,pokud tomu moc nehovíte,tak raději do servisu.

garage*
hodnocení

Děkuji pánové, mrknu na tu placatou baterku a když tak poputuje do servisu. :)

Já si myslim že jí nenajdeš. U noťasů je spíše natvrdo napájená v desce

fidonet*

na tvrdo napajena z čeho? .. že by z baterie? NB nejsou moje Hobby, ale tohle mi rozum nebere :)

Dyď to píšu, napájená natvrdo na desce, tím pádem žádná knoflíková a zcela jednoduše měnitelná. Kapišto?

doplněno 19.04.10 15:28:

Hmm ještě- víme co je napájeno? Tedy naletováno? :) v tom byl asi problém co ;)

pavka76*

Zřejmě vyjímka potvrzující pravidlo ;) Je to můj starej dobrej Compaq Evo n800V (už na odpočinku). Tím netvrdím,že nemůže být naletováno,stačí nakouknout pod pokličku.

Baterie u notebooku není k dispozici

Taqk buď rád :) Neberu to jako pravidlo, ale je to častější možnost , 100% to každý zjistí až rozebráním ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]