Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sloučení dvou tabulek

Od: stormanx* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

potřeboval bych sloučit dvě tabulky viz níže, nevíte jak na to? Děkuji

Tabulka A
NázevAdresa
AKKk
BBBB
CUUU
DVVV
EDDD
Tabulka B
NázevZodpovědná osoba
AHonza
BJirka
DMarek
Chtěny výsledek
NázevAdresaZodpovědná osoba
AKKkHonza
BBBBJirka
DVVVMarek

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

6x

tak třeba pomocí KDYŽ(A2=" ";" ";SVYHLEDAT(A2;List2!$1:$55536;2;NEPRAVDA)) samozřejmě je třeba ten vzoreček upravit na konkrétní podmínky, tedy jen hodnoty tučně vyznačené.

Pokud je slučovaných více než 55536 tak i tuto hodnotu.

fidonet*

*hej**ua**haha* Tak tak alfe :) Mě se ani nechtělo psát, že to je tak na deset stránek Knížky za 40 korun, kde je programování v Excelu rozepsáno jako pro blbé. Odpověd´ je výstižná, posílám bod. Ted´ se bude ptát jak na to :)

alf*

na Tvé poslední větě se trošku bojím toho, že bude pravdivá.

stormanx*
hodnocení

Děkuji za rychlou odpověď, ptát se nebudu :)

fidonet*

nejde o to se nezeptat, ale tohle není na radu, ale složitější vysvětlení. Nejrychlejší to máš z učebnice, kde jsou i vysvětení a postupy. My to sice můžeme překopírovat sem, ale to asi není "to prave ořechové"

stormanx*
hodnocení

Musím s Vámi nesouhlasit, jelikož odpověď od @alf mi plně dostačovala. Nečekal jsem tak rychlou a věcnou odpověď. Myslím tedy, že účel tohoto místa byl plně naplněn.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]