Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, jak otevřít soubor, do kterého jsem dříve vložil delší název ... a tento soubor mi nyní nejde znova otevřít?
Za radu všem děkuji.
Tak to je dobře.
Část problému byla možná i v tom příliš hlubokém zanoření. Jsou věci mezi Gatesem a zemí...
kartaginec,
také mě napadlo, že jsem se s tím "Textovým dokumentem" hodně "zakrtkoval" ... a program to tam už může mít ... "tak-trochu" ( víííííc
) ... "na háku"
, ale já jsem mu věřil ...
... a on na mě takto
.
Je to jasné, ... příště "nepolezu" ... tááááááááák ... hluboko.
... ještě jednou díky za pomoc ... a všem přeji příjemný den.
Tak koukám, že je vyřešeno. Přikláním se taky k názoru, že to bylo tou dlouhou cestou k souboru. Není nad to, když na řešení problému člověk přijde sám, nejlíp si to pak pamatuje
pravdomluvný,
děkuji za pomoc.
Svoje budoucí cestičky k souborům ... a stejně jako názvy souborů ... určitě ZKRÁTÍM!
Když nad tím tak zpětně uvažuji, tak ta nepřiměřená délka názvu souboru byla patrně vždycky způsobena ... zkopírováním celého názvu článku ( a to i s datem vydání a autorem článku ... to pro rychlejší přehled v seznamu souborů ), který jsem si vzal do myšky a pak jej jenom vložil jako název souboru.
Máte pravdu, že si to už asi budu velice dobře pamatovat.
Jak ale to svoje PC "znám" :D, ... tak mi určitě zase brzy "předhodí" nějaký další jiný problém, takže se tady asi někdy zase sejdeme.
Ještě jednou díky za Vaši radu ... a také za Váš čas. Přeji Vám příjemný de.
aha ... tak jste si pomohl sám
Ve Windows nesmí název souboru včetně cesty k němu překročit 256 znaků, jinak je zle
a aby tomu pomohli tak místo ve starších win užívaného dokumenty zavedli Documents and Settings následované složkou uživatele a jeho dokumentů kde si teprve on tvoří svoje.
dříve a dnes
c:Dokumentymojeadresáře
c:Documents and Settingsuživatelovo jménoDokumentymojesložky
alfe,
také upřímné děkuji za upřesňující informaci.
Nedávno jsem přecházel na jiné PC ... a v adresáři složek jsem také zaregistroval podstatně dééééééélší adresy složek ( než u původního o dost staršího XP ) ... a patrně šlo o situaci, kterou jste tady právě popsal. Bohužel, ověřit to již nemohu, protože moje starší PC již cestuje někde po zeměkouli.
Díky za objasnění.
Rád bych udělil nějaký bodííík, protože jsem přesvědčený o tom, že jde o přínosnou informaci nejenom pro mne, ale určitě i pro jiné uživatele PC, ... ale svoje "náboje" ( bodíky ) jsem již "vystřílel".
... přeji Vám úspěšný den.
paaja,
díky za doplňující informaci ... o max. počtu znaků v názvu souboru. Je to pro mne nové zjištění. Prostě už si dám "bacha".
Mně se tato situace ( nešel otevřít obyčejný "Textový dokument" ) stala již asi 2x, ale vždycky se mi to nějak podařilo otevřít ( ale vlastně jsem ani nevěděl, jak se mi to podařilo ), takže jsem ten problém víc "nepitval" ... a až včerejší marné "bušení" na "dveře" "Textového dokumentu" mě donutilo požádat zdatnější uživatele PC o pomoc, ... za kterou ... všem ... moc děkuji.
Jsem jenom příležitostným uživatelem PC, takže hodně ... základních pravidel ... a různých "fint" ... prostě neznám ... a tedy děkuji všem za každou radu, která dovede zasvětit do nekonečné řady tajů ... při práci s PC.
paaja, ... takže si beru k srdci Vaši radu ... do názvu souboru ... "tři sta padesátý sedmý" znak ... NEBRAT! ... ...
... přeji Vám příjemný den.
... tak teď už je to zapamatování tutovka - 257. NEBRAT!
... při tom spěchu ... jsem si prostě stovku přidal.
... Díky za upozornění na moje ... velmi hrubé překlepy ... i gramatické. ( ... ani uvozovky nepomohly
)
paaja,
ve Vaší odpovědi jsem ... opět v tom "kvaltu" ... přehlédl to hodně podstatné ... a to je to, že nejde pouze o název souboru ( který otevírám ), ... ale jde také o názvy složek předcházejících, jejichž názvy by neměly ( rozumím v součtu ) překročit 256 znaků.
Sice až dodatečně, ale ... na 100% ... jsem tomu porozuměl ... patrně až nyní dobře ...? ... Díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.