Nejste přihlášen/a.
Vážení a vzácní znalci vnitřku počítače.
Nějak se mi trpaslíci v počítači spletli a na obrazovce mi zobrazují "není k dispozici žádný ..."
Copak jsem udělal počítači, že mi toto dělá?
viz obrázek:
Dělá to jen prohlížeč Firefox, nebo se to týká celého Windows? Pokud je to jen ve Firefoxu, tak dejte Nástroje - Správce doplňků a tam zkontrolujte, jestli tam není něco jako slovník (u většiny doplňků bývá i krátký popis, tak by neměl být problém). V tom Správci doplňků musíte být přepnutý na Rozšíření, mělo by to tam být snad defaulně, ale kdyby náhodou...
jasně, něco podobného mě najednou minulý týden naškočilo, a nepamatuji co jsem udělal. Od té doby se mi to objevuje. co jsem zmáčkl blbě?
díky
Nevim, jestli už jste to vyřešili, ale stačilo dát jen odinstalovat ten Google toolbar. Tlačítko pro odinstalaci je vidět i na tom obrázku po pravé straně.
něco jsem dal odinstalovat, ale objeví se to až po restartu.
kde že to je?
prosím polopatě. krok za krokem
doplněno 12.04.10 20:32:to je ten první řádek na posledním obrázku?
Ještě mi došlo, tu lištu od Googlu jste chtěl používat? Jestli ne, tak stačí dát odinstalovat, viz obrázek a restarovat prohlížeč. Jestli ji chcete používat a jen vám vadí ty překlady, tak počkejte, nainstaluju a kouknu do nastavení.
Tak pokud by jste chtěl tu lištu nechat, ale jenom vám vadí ty překlady, tam místo odinstalace dejte v tom samém okénku Možnosti, přepněte se na Nástroje a odškrtněte Přeložit. Pak by ty překlady nad měly zmizet. Víc napoví obrázek.
doplněno 12.04.10 21:06:Omlouvíám se za ten malý obrázek, nevěděl jsem, že se to tak zmenší, ale snad to z toho pochopíte.
Už jste to vyřešili? Pokud ano, omlouvám se, alepro jistotu napíšu, co napadá mě,
Podle mě počírač to myslí dobře. Chce přeložit ukázané slovo z angličtiny do češtiny a protože ono není anglické, tak nemá k dispozici žádný překlad. Vypadá to, že jste si tam nenápadně nainstaloval google toolbar (on se občas vnucuje), který právě tuto možnost obsahuje jen mne mate, že ta jeho lišta není vidět. Ona může být skrytá. Zkuste kliknout na zobrazení/nástrojové lišty a podívejte se, jestli tam nemáte v jejich nabídce nazatržený google toolbar.
Druhá možnost testování: zkuste ukázat na anglické slovo, jestli ho to přeloží.
doplněno 12.04.10 21:51:Tak vidím, že v době, kdy jsem psal svou odpověď, jste to vyřešili, takže jsem tu s křížkem po funuse.. Tak prima .
Milane neberte to škodolibě ,ale já už mněl strach že jsem jediný na této planetě kdo je na PC no řekněme mírně spomalený.
Ale vy tam alespoň umíte dát ten obrázek z obrazovky
ar, obrázek ano, ale co to dalo práce. Pak se mě pokusil někdo dotlačit k lepšímu rozlišení,,,,, copak vím jak na to?
Tak rozlišení zase umím já a teď po radách sondaw a spol. umím i ten obrázek. Tak si tak myslím, že pokud se tomu PC budu věnovat poctivě ještě tak 100let mohl bych to zvládnout.
Není zač, nevím toho o počítačích zas až tak moc, ale když něco aspoň částečně vím, rád se podělím.
Ono v průběhu psaní mé odpovědi jsem ještě vyšel se psem, takže mi to trvalo, a stejně jsem se nedostal až tak daleko, jakcharlies. Jen ze zvědavosti? jaký program užíváte ne snímání obrazovky? Z mých programů to umí XnView, IrfanView, a já mám nejraději ashampoo snapshot, který umí hodně, ale zase by nedokázal vyfotit obrazovku i s tím překladovým textem.
Zkuste jen pro zajímavost Easy Capture, jednoduchý, mnoho voleb, vyfotíte s ním aktivní okno, část okna, celou obrazovku...
Zde je nějaký popis programu, jinak jsem si k němu udělala češtinu, pokud by angličtina dělala problém, napiš mi přes vnitřní poštu mail, pošlu ti ji
Díky, taky zkusím. Angličtina problém nedělá, i když čestina je pohodlnější. Jinak, jak píši výše, nástrojů na snapshotování mám dost, ale nikdy není na škodu vyzkoušet další. Mimochodem už jsem se naučil vyfotit i tu bublinu pomocí ashampoo, ovšem jen s celou obrazovkou, ne v rámci výřezu, kvůli čemuž hlavně tento program využívám.
Jen k tomu zachytávání obrazovky a jejích částí: Myslím, že začátečníkům by mohl vyhovovat i VVCap:
Ukládá buď do schránky, nebo no zvoleného umístění anebo na web.
kartaginec, jaký program?
to nevím, ale stisknu tlačítko prt Sc (nevím jestl by ta nemělo být prd) pak otevřu malování Ctr+V, uložit jako, složitě nalézt jaká musí být přípona, pak kam uložit...a je 5 minut pryč.
Prosím abyste se nesmáli.
"ashampoo snapshot," šampón neznám.
doplněno 13.04.10 12:37:charliesi, stále koukám jak jste mi to pěkně vysvětlil, přesně podla obrázku, jaky kdybyste mě znal...budu Vás muset využívat častěji.
milane jaké kolečko?
:DJo tak to jo,děkuji
Jinak já na focení stránek, používám tento program.Je tzv. pro "blbce"a proto mně vyhovuje.:DZdarma a v češtině.
Děkuji za informaci, byl jsem prostě zvědavý. Není, čemu se smát. Přiznám se že tento v podstatě nejjednodušší způsob přes prtscr (a následné použití nějakého obrázkového programu, zde malování) poněkud opomíjím; vtom jste přede mnou. Programy, které jsem jmenoval, dokážou více věcí (napří právě sejmout jen část obrazovky), ale třeba sejmutí toho překladu mi dělalo problémy. Jinak Ashampoo je softwarová firma, která dělá řadu programů, mimo jiné i efektivní vypalovací program, který je v některé z nižších verzí dokonce zadarmo. No a právě en jeho snapshot je můj oblíbený, ale nakonec, a to jsem zjistil až teď, k sejmutí té!bubliny" jeho prostřednictvím je stejně nutno použít nejprve print screeen.
@charlies , nebo i jiní, opět bych potřeboval pomoci.
V souvislosti s touto otázkou a radou od admina, poradte.cz/...
byl dotaz zamknut. Bohužel moje vědomost došla až sem: rw-designer.com/...
a dál jsem vedle, páč tento jazyk "An easy-to-use and free tool for batch resizing of JPG pictures and photos."moc nekomunikuje s mojí znalostí jazyků.
Tuším co bych měl dělat, ale vůbec nevím jak na to. Nejde zase dělat červená kolečka?
Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.