Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškozený XP

Od: lukas2443834 odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,
mám takovej problém. Tento problém jde úplně mimo moje chápání, ještě jsem stím nikdy nesetkal. Z ničeho nic ze dne na den se mi začal restartovat pc a začal mi házet samé chybové hlášky s modrou obrazovkou typu " Bad_pool_caller", "Page_Fault_in_nonpaged_area" a další podobné chyby, po každým restartu jiná chyba většinou. Rozhodl jsem se k zásadní věci, odinstalovat celý systém a nainstalovat (naformátovat) na novo.
Vytvořil jsem si nový oddíl a jelo vše v klidu a až se to naformátovalo, systém se restartoval a hodil nějakou hlášku a jel v kuse. Za tu dobu se mi restartoval asi 20x, pak jsem šel do biosu a nastavil nějaký podmínky, isntalace šla a já se dostal do windowsu. Jenže, když jsem si nainstaloval nějaký programy, tak se mi asi v půlce některý přerušily a nemohl jsem je doinstalovat. Většinou se jednaly o programy, které měly odstranit spywawery a antiviry. V přihlášeném windowsu jsem si připadal jak v nouzovém režimu, změnila se mi i grafika.
Za tu dobu se mi vyskytne několik chyb a chybových hlášek, že vůbec nevím jak to mám řešit. Když shodím systém a nainstaluju to znova, bude to zas to samé. Instalačním cd to není, vždycky mi z toho šlo vše nainstalovat. Zkoušel jsem i jinej operační systém, také nepomohlo. Když jsem byl v přihlášeném windowsu a potřeboval jít na net, ani to nefungovalo jednu dobu. Furt mi to háže tabulky s "odesílat a neodesílat".
Některým programem (na spywavery) se mi pdoařilo spustit a něco jsem promazal, ale nic nepomáhá. Přijde mi, že v pc mám snad tisíc virů, který nic neodstraní (ikdyž přeinstaluju nebo nainstalauju na novo operační systém). Jde to nad moje chápání, tohle nemá žádnou logiku. Poradíte mi prosím?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A co když si tam ty případné viry instaluješ z infikovaných souborů programů na spyware?

sondaw*

Zkusila bych jednak všechny programy stáhnout ze stránek výrobce (ne ze Slunečnice, Stahuj a podobně) a instalovala je postupně. Teprve po vyzkoušení, že všechno funguje bych instalovala další

doplněno 12.04.10 11:30: Píšeš:
Většinou se jednaly o programy, které měly odstranit spywawery a antiviry
.
Kolik těch antivirových programů instaluješ, jaké a jsou legální? Pokud instaluješ cokoliv s crackem, problém může být s největší pravděpodobností právě v něm
lukas2443834
hodnocení

Nic cracklého, vše legální (triální a free verze) . Nod 32 , Terminator, Cleaner, Ad-aware

papene*

*nevi*Proč ne ze Slunečnice,atp.?

doplněno 12.04.10 12:28:

Aha, tak děkuji.*placni*

sondaw*

Vždycky je nejlepší stahovat přímo ze stránek výrobce, máš větší jistotu, že program je bez šmejdů a máš nejnovější verzi.

Konkrétně ze slunečnice jsem kdysi nějakého šmejd stáhla, od té doby stahuji jen ze stránek výrobce. Klidně kouknu třeba i na tu Slunečnici, odtud se dostanu na domovskou stránku výrobce a teprve tam program stáhnu

lukas2443834
hodnocení

to je sice hezký, ale je už pozdě. Jak to mám tedy řešit? Poslední dobou se mi zobrazuje PFN_LIST_CORRUPT Stop : 0x0000004E na modré obrazovce

lukas2443834
hodnocení

Tak jsem se podíval do brány FireWall a tam mi to píše, že nastavení připojení bylo poškozeno

fidonet*

Jediné řešení : Reinstal na čistý disk!

sondaw*

Mimochodem, řešíš to tady:

jnp.zive.cz/posko/...

papene*

;)sondaw, kam se hrabe Kolombo!*smich*

doplněno 12.04.10 12:34:

To se musí reinstalovat?*nevi*

doplněno 12.04.10 13:25:

Víc hlav, víc ví.*vtip*

sondaw*

Není to nic těžkého, když tam dělám moderátora:)

Ten reinstal vidím jako jedinou rozumnou věc

lukas2443834
hodnocení

Reinstalace nefunguje, psal jsem to tady.

fidonet*

Reinstal windowsu an čistý disk nefunguje?

*zed**zed**zed**zed**zed**zed**zed*

To je ale zajímavý problém. Pak možná pomůže oheň nebo namočit do vany s vodou a solí ...

sondaw*

Ted jsem se na netu dočetla o stejném problému, po dlouhém trápení dotyčný zjistil, že má v biosu povoleno Cool n Quiet.

Po zakázání byl problém vyřešený. Netuším ale , jestli je to i tvůj případ

lukas2443834
hodnocení

Zkusím to vyřešit novým windowsem 7

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]