Nejste přihlášen/a.
Prosím může mi někdo poradit?Při startu OS (WIN XP-Home)proběhnou post cody ,vypíše se konfigurace a zastaví se to na hlášce ve smyslu, pro pokračování stiskni F-1.Po stisknutí F-1 systém najede normálně.Může mi někdo poradit ,aby systém najel sám ,jak je běžné-tedy buď stisknu DEL a dostanu se do Setupu,nebo nic a systém najede sám.Jak to udělat?Předem díky.
Jedná se o druhý PC,který mám dole v dílně,musím tam zajít a pokusím se to vyfotit,chvíli to bude trvat.
doplněno 10.04.10 20:59:Pokoušel jsem se to vyfotit,ale v obrazovce se odráží blesk,tak jsem to raději opsal:
Název Biosu (AWARD) Zákl.deska -Procesor-Mem.test OK v případě potreby mohu doplnit,opsal jsem vše. Dále-
Award Plug and Play BIOS Extension v 1.0A
Initialize Plug and Play Cards PNP Init Completed
Trend Chip Away Virus (R) On Guard
dále vypisuje HDD a mechaniky (master a slave) a nakonec
Floppy disk (s) fail (40)
Hardware monitor found and error.ENTER Power setup menu for details
Press F-1 to continue,DEL to enter SETUP
01/24/2003/-SIS 651/SIS 962/ IT 8705 F-P4S 533 MX a to je vše.Pokud nezmáčknu F-1 ,tak to stojí
Floppy disk (s) fail (40) možná právě tohle by mohlo být příčinou,zkuste nachvíli disketovku v BIOSu zakázat jestli se počítač normálně spustí.
Otevřte bednu a zkontrolujte, zda-li disketovka je pořádně zapojená.
Pokud by to stále nešlo, tak disketovku jednoduše zakažte.
už to jdu zkusit,ale vůbec se tím Biosem nemohu domluvit,např.něco nastavím dám F-10 a ENTR a BIOS zatuhne,spíše ,,černá smrt" displej vypíše,že je bez signálu a pomůže pouze vypnutí PC.
doplněno 11.04.10 12:49:Ještě malou otázku?Z původní MB,která umřela jsem vyloupl čip s BIOSem byla to Rev.2.0.Nynější deska se kterou se tak trápím a otravuji dobré lidi je naprosto stejná ,pouze má Rev. 1.06.(koupil jsem jí na Aukru)Co kdybych na ní nasadil ten čip ze staré desky?Jel by ten Bios a v případě neúspěchu,kdybych tam dal zpět ten původní čip nebude to definitivně ztraceno?
Mám ted stejný problém,vím že je to baterkou na základce.
Když si vypojím pc ze sítě,tak to musím taky přez F1,hodí mě to do biosu a musím vybrat na jakém HDD je OS.
Taky se mi restartuje čas.
Zdravím villyemm,po výměně baterie proběhnou post-testy a pak to pěkně naskočí do startu OS-bez problémů.Vzhledem k tomu,že tam mám ještě pár problémů,které bych rád vyřešil,rád bych našel někoho,kdo má stejnou základní desku (ASUS P4S-533 MX) a byl by ochoten si o této desce-tedy nastavení BIOSu popovídat na těchto stránkách.Uvažuji o aktualizaci ,ale ještě jsem to nedělal,tak bych to raději nechal až úplně na konec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.