Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o pomoc s instalací Power Pointu. Můj 12ti letý syn má do školy vytvořit prezentaci pomocí Power Pointu. Bohužel nám nejde spustit ani si nevíme rady s intalací. Máme prog. Windows XP, počítačům vůbec nehovím. Byl by někdo tak starašně moc hodný a poslat mi "návod" jako pro bl.ce? Moc by tím synovi pomohl... Díky E va
Vypadá to,že nemáte v PC MS Office.Musíte si koupit originální CD a nainstalovat ho z tohoto CD.Problém je ten,že ho teď narychlo asi neseženete.Zkuste tedy alternativu,která je zdarma.
OpenOffice : slunecnice.cz/...
Nainstalujte si tento program(y).
Docela zajímavé je, že škola předpokládá, že žáci mají doma poměrně drahý SW ... Ani ten počítač není úplnou samozřejmostí.
Možná nejlíp pomůže nějaký synův šikovnější kamarád, spousta kluků má ve 12 letech docela slušné znalosti. Takhle ani nevíme, co už máte a co Vám chybí.
Vybavený počítač s připojením k internetu je prosím dnes samozřejmostí.
Navíc místo Officu od Microsoftu (toho placeného) existuje také program již zmiňovaný OpenOffice (ten je zdarma) a jak jsem psal IBM Lotus Symphony (ten je také zdarma).
Místo placeného operačního systému Microsoft Windows můžete používat nějakou distribuci operačního systému Linux (například Slax, Ubuntu, ...), které jsou zadarmo.
Existuje spousty placených, ale i neplacených programů. Stačí si jenom vybrat...
Nakonec náklady na počítač budou menší...
Bože kam na to chodíš? mám spoustu známých a přátel, kteří prostě na ten počítač nemají, mají co dělat, aby zvládli platit to, co zaplatit musí a aby se najedli.
Znám spoustu lidí, a žádná nefachčenka nebo blbce, kteří už dlouhou dobu nezavadili o pravidelnou práci - těm vysvětluj, že PC je v dnešní době samozřejmostí. Pro mnoho lidí jsou samozřejmostí zcela jiné věci, jak vybavený počítač
Ten IBM je v češtině.
Jestli jsem se spletl, s tím, že počítač je dnes samozřejmostí, tak to odvolávám. U nás ve Verchlábe, na našem sídlišti mají skoro všichni počítač. Akorát asi ne lidi důchodového věku a místní cikáni. Cikáni ti to utratí za žrádlo nebo za drogy.
Teď jsem zrovna kápnul na jeden článek ohledně počítačové gramotnosti.
...Podle agentury Median téměř třetina čechů s počítačem pracovat neumí. ..počítačová negramotnost narůstá s věkem. Mezi dětmi 12-15let je pouze 3% počítačově negramotných. V kategorii 25-34 let je to už 16%, mezi 45 - 54 lety třetina a nad 65 let čtyři pětiny počítačově negramotných.
Podle statistického úřadu je počítačem vybaveno 48% českých domácností a 42% má připojení na net.
Zdroj: časopis 21.století, prosinec 2009
Nechtěla jsem se tě dotknout, je zajímavé, že spíš lidé v důchodovém věku se na PC začínají učit a mnoho z nich má k němu blíž, jak lidé mladší, s dětmi - mnoho z nich má opravdu jiné starosti. Ale tohle je na jinou diskuzi, která je zde mimo téma
vážený, staré počítače se vyhazují, v podstatě počítač s WIN98 plně postačííí, jsou i s XP, jsou neprodejné nebo za flašku když už! Jen se umět postarat, nevymlouvat, a kolik lidí je chodí hledat do "šrotu".
Nevím na co nebo koho reaguješ, ale v každém případě dotaz zněl na instalaci PowerPointu.
Myslím, že tazatelce zde rady poskytnuty byly, je na ní, aby reagovala co tedy nakonec stáhla a nainstalovala nebo chce instalovat
Děkuji všem za vstřícné odpovědi. Bohužel, nemějte mi to prosím za zlé, skutečně počítačům, programům a vůbec použitým názvům a pojmům nerozumím. V práci s ním nepracuji a odpolední "kalupinka" okolo tří dětí mě docela vyčerpává. Proto jsme nic nenainstalovali. Ale... přece jsme zvítězili! Po důkladném průzkumu programů našeho PC jsme objevili OpenOffice Impress. Syn se s tím trošku potrápil, ale dnes mi celý hrdý pustil svou prezentaci! Jestli to ve škole nebude vyhovovat už nemímím řešit. Odvedl zodpovědně poctivou práci a to je hlavní... Všem ještě jednou moc děkuji za snahu pomoci, že jste nás nenechali ve štychu. Zdraví Eva
Je opravdu zarážející, jak se vyžaduje aby všichni měly drahý software od Microsoftu... Co si budeme povídat, polovina domácích uživatelů ho má stejně kradený... Já doma PC s WIndows nemám, mám jen Linux (Mandrivu) a také MAC OS X od Apple. S prezentacemi atd. jsem neměla problémy (studovala jsem na "stará kolena" dálkové VŠ), ale jednou jsme musely dělat v nějakém software, který vytvořil Microsoft - stačila demoverze, která byla volně ke stažení - no ale i tak to byl pro mě problém... Tak jsem si našla SW podobný pro LInux a udělala to v něm - učitel se na to sice díval divně (mělo to trochu jiné barvičky, fonty písma atd. ) ale vzít to musel... A to já v LInuxu měla plnou verzi, takže tam bylo i něco navíc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.