Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze přečíst složka v externím disku

Od: hawatt* odpovědí: 6 změna:

Prosím o radu,

na mém externím disku (WD) z mně neznámého důvodu nelze přečíst některé adresáře - tváří se jako soubory bez přílohy a ani když jsem je zkoušel zkopírovat na HD tak se nic nezměnilo...

mám tam spoustu fotek, kterých by mi bylo opravdu líto...

nějaká rada?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavka76*
hodnocení

3x

Vyzkoušejte program Check Disk Utility,mě vždycky pomohl.
Z příkazového řádku dejte chkdsk X: /Y ,kde X=písmeno jednotky a Y=příkaz. Doporučil bych dát přikaz R. Ostatní příkazy viz. obrázek. Ještě je u těch USB disků lepší ten program (chkdsk) nakopírovat přímo na ten kontrolovanej disk a spoštět přímo z něj.

Nelze přečíst složka v externím disku

hodnocení

0x

Zkus to projet skendiskem. Hlásí to něco při pokusu o otevření? Nemáš tam nastavená nějaká přístupová práva?

hawatt*
hodnocení

scandiskem jsem to projel a bez výsledku

při pokusu o otevření to hledá asociaci na soubory - tj. otevřít čím...

přístupová práva jsou naplno... včera to šlo otevřít bez potíží, pak jsem disk uklidil (neupadl, nic se s ním nestalo) a když jsem jej dnes připojil, tak se některé adresáře tváří jako soubor bez možnosti otevřít

Zkus to přejmenovat

hodnocení

0x

V nejhorším na to existují firmy, ale ty si dají zaplatit, a dost. Ale většinou nabízejí úvodem zdarma diagnostiku a na jejím základě selze rozhodnout co dál.

A inak jsou na to programy, nějaký takový někde mám, ale ještě jsem ho nezkoušel - můj problém bude asi hlubší (můj harddisk není vůbec vidět). Chystám se navštívit nějakou tu firmu. (Odkaz neuvádím, stejně by to bylo až poslední řešení a není problém si je vygooglave podle místa.)

hawatt*
hodnocení

problém je vyřešen, všem díky chkdsk - všem děkuji...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]