Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spojeni hardisku

Od: jarek* odpovědí: 14 změna:

cau lidi rozdelil jsem hardisk asi pred rokem na dva a ted bych to chtel vratit spet jak mam postupovat:)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krulis*
hodnocení

0x

Můžu se zeptat jak to máte rozdělené teď?Asi nejlepší je si to rozdělit na část kde budete mít systém a zbytek na filmy,dokumenty.hry atd.

jarek*
hodnocení

presne tak mam to rozdeleny na system a filmy - 230 gb - 70gb

krulis*

A důvod proč to chcete vrátit?Já bych to tak nechal,protože když budete mít systém na stejném oddílu jako data a když se někdy něco pokazí a budete přeinstalovávat systém tak o ty data přijdete.

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*A jaký je důvod spojení?

Nejspíš bude nutná přeinstalace systému při případném spojení HDD.

jarek*
hodnocení

duvod je v tom ze jsem si koupil druhy hardisk a ty filmy ,hry atd jsem z toho rozdeleneho hardisku presunul na nej a ted je prazdnej

vosikac*

*jasne*V tom případě bych volil přeinstalaci systému ,alespoň bude jak novej ;) a při nabídce rozdělení HDD ho nedělte.

krulis*

Aha,takže jestli to chápu dobře tak si starý HDD necháváte na systém a nový na data.V tom případě zkuste program Partition magic: slunecnice.cz/...

A pomocí něj spojit oddíly v jeden,vlastní zkušenost s programem nemám,ale hodně lidí si ho chválí,takže by to mělu fungovat;)

jarek*
hodnocení

a jde to teda i bez te preinstalace systemu

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Myslím že děláš zbytečnou věc. Mít systém na zvláštním oddílu je výhodné. (i když by na něj v pohodě stačilo s rezervou 20GB). Pokud už to musíš udělat, tak použij ten Partition Magic jak Ti radí výše. Je to dobrý program, ale přesto si vyzálohuj vše důležité. Kromě dat i např. bookmarks z prohlížečů, kontakty z komunikátorů atd.

jarek*
hodnocení

jen ze ten program Partition Magicjak jste mi radily tak ten nejde naistalovat na muj pc protoze mam windows 7 ultimate
pravdomluvny*

Hmm..tak to je problém... Tak Tě asi ta přeinstalace nemine...Ne, počkej, třeba ještě někdo poradí.

bena*
hodnocení

0x

Já na systém dávám 30 GB, pak dám oddíl č.2 na programy a hry většnou 60 GB a oddíl č.3 dokumnety, hudbu, obrázky a filmy zbytek, většinou to je 30 GB.

krulis*

Na systém mám taky momentálně 30GB (Win XP) a zbytek HDD nechávám na svá data.

vosikac*

*jasne*Mě třeba při přeinstalaci OS Win.Vista , když jsem po těch modrých obrazovkách, co mi "bena" pomáhal rozlousknout;),usoudil, že to bude nejlepší řesšení.A při nabídce rozděleni HDD jsem na systém musel nechat 120GB, méně mě to nepustilo.*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]