Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám takový problém z ničeho nic mi přestali fungovat repráčky u notebooku, jde jen vstup pro sluchátka. Bohužel používám převážně sluchátka, tak jsem si toho všiml asi s týdenním zpožděním, nevíte jestli jsem je nemohl nějak vypnout? Nebo jak to spravit? Prosím o radu
Jestli dobře rozumím tak sluchátka jsou, vestavěné reproduktory ne. Neřekl bych, že je to věc zvukové karty nebo jejího ovladače. Spíš mi připadá, že závada bude v tom konektoru, kde se připojují sluchátka - po jejich odpojení se nespojí výstup k zabudovaným repro.
Jestli rozumím já tvojí odpovědi, tak ji chápeš špatně.
Reproduktory - nefungují (proč, to je otázka)
Sluchátka - fungují
Je fakt, že jsem se překlepl a místo "jdou" napsal "jsou", ale pochopit to šlo. Takže bych chápal dobře.
Repak může mít pravdu.Jestli máte sluchátka připojená permanentně,tak je možne že se vstup pro sluchátka mohl nějak "šprajcnout" a notebook si myslí že je má pořád připojené a proto jde zvuk do sluchátek a ne do reproduktorů.
V pravém dolním rohu je ikonka repráčku, klikni na ni pravým tlačítkem a zvol Zařízení pro přehrávání. Potom uvidíš zvuková zařízení, i to které je aktivní. Jestli budou aktivní sluchátka, tak je chyba asi v tom konektoru. Jestli budou aktivní reproduktory, chaba je v reproduktorech - ale to je snad logické.
Ve Správci zařízení klikni na Řadiče zvuku, videa a her. Potom dvakrát klepni na tvé zařízení (pokud nevíš jaké to je, zkoušej je) a zkontroluj na kartě Ovladač zda-li ovladač není zakázán (Pokud Ano, bude uvedeno na tlačítku Povolit; Pokud Ne, bude uvedeno na tlačítku Zakázat). Pokud je zakázaný dej ho Povolit. Pokud není tak nevím čím by to mohlo být.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.