Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejdou repráčky u notebooku

Od: deliqus* odpovědí: 12 změna:

Zdravím, mám takový problém z ničeho nic mi přestali fungovat repráčky u notebooku, jde jen vstup pro sluchátka. Bohužel používám převážně sluchátka, tak jsem si toho všiml asi s týdenním zpožděním, nevíte jestli jsem je nemohl nějak vypnout? Nebo jak to spravit? Prosím o radu

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repak*
hodnocení

3x

Jestli dobře rozumím tak sluchátka jsou, vestavěné reproduktory ne. Neřekl bych, že je to věc zvukové karty nebo jejího ovladače. Spíš mi připadá, že závada bude v tom konektoru, kde se připojují sluchátka - po jejich odpojení se nespojí výstup k zabudovaným repro.

charvat29*

Jestli rozumím já tvojí odpovědi, tak ji chápeš špatně.

Reproduktory - nefungují (proč, to je otázka)

Sluchátka - fungují

repak*

Je fakt, že jsem se překlepl a místo "jdou" napsal "jsou", ale pochopit to šlo. Takže bych chápal dobře.

krulis*

Repak může mít pravdu.Jestli máte sluchátka připojená permanentně,tak je možne že se vstup pro sluchátka mohl nějak "šprajcnout" a notebook si myslí že je má pořád připojené a proto jde zvuk do sluchátek a ne do reproduktorů.

charvat29*

V pravém dolním rohu je ikonka repráčku, klikni na ni pravým tlačítkem a zvol Zařízení pro přehrávání. Potom uvidíš zvuková zařízení, i to které je aktivní. Jestli budou aktivní sluchátka, tak je chyba asi v tom konektoru. Jestli budou aktivní reproduktory, chaba je v reproduktorech - ale to je snad logické.

deliqus*
hodnocení

Repro jsou aktivní

repak*

Malinký problém téhle rady je, že SW (ovladač zvukové karty) neumí rozlišit, zda jde signál do sluchátek nebo reproduktorů, pro něj je to totéž. Volba výstupu externí zvuk (sluchátka, reprobedničky, ...) / vestavěné repro je klasická: kontakty v konektoru pro sluchátka.

deliqus*
hodnocení

šprajcnout? asi jo, takže to bude třeba rozebrat?

deliqus*
hodnocení

Taky si myslím no :(

charvat29*
hodnocení

0x

Ve Správci zařízení klikni na Řadiče zvuku, videa a her. Potom dvakrát klepni na tvé zařízení (pokud nevíš jaké to je, zkoušej je) a zkontroluj na kartě Ovladač zda-li ovladač není zakázán (Pokud Ano, bude uvedeno na tlačítku Povolit; Pokud Ne, bude uvedeno na tlačítku Zakázat). Pokud je zakázaný dej ho Povolit. Pokud není tak nevím čím by to mohlo být.

deliqus*
hodnocení

Zařízení není zakázáno a píše, že pracuje správně

hanher*
hodnocení

0x

Vpravo dole na liště je ikonka repráčku.

Mrkněte se, jestli jen nejsou zeslabený na minimum.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]