Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pro pokročilé IT

Od: vl* odpovědí: 6 změna:

Zdravím všchny počítačové nadšence,

měl bych na Vás takovou prosbičku týkající se wifi. Mám internet od Klfree-net a při nastavování internetu mi dotyčný člověk i zabezpečil wifi. Heslo bych potřeboval změnit, ale normálním způsobem to prostě nejde. Vysvětlím:

Na střeše mám klasickou přijímací anténu, od ní vede kabel a ten je připojený do jejich přivezené krabičky. Značka je AirOs. Od krabičky AirOs vede další kabel, který je připojený do wifi-routeru.

Člověk by si řekl, normální nastavení, ale při hození mé výchozí brány se mi objeví (viz foto níže ). Ať dělám co dělám, do wifi.-routeru se dostat prostě nejde. Dokonce jsem si vzal router k sobě a připojil se přes něj kabelem- nic!

Ví někdo jak na to, bez toho abych musel routery resetovat?

Děkuji za pomoc.

Pro pokročilé IT

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Zřejmě se pokoušíš ´vlámat´ "do jejich přivezené krabičky"... :-D To je taky router...

Musíš zjistit správnou IP - nejlíp dotazem na technika, který routery konfiguroval...

vl*
hodnocení

Ježíš, ale to fakt už ani nevím jak se jmenoval...

To se nedá nějak jinak zjistit?

mowla*

Zkus IP i jedničku ve třetím či čtvrtém byte vyšší - pokud ale tento router není použit jako router (tedy nevytváří LAN, běží např. jako Bridge), zjistit ji nemusíš (parametry LAN určuje ´nadřazený´ router)...

hop®
hodnocení

0x

Mělo by pomoci se na tu jejich krabičku připojit přímo datovým kabelem, standardní IPku krabičky by snad šlo najít na internetu podle výrobce a typu, pak už jen nastavit potřebné parametry...

hodnocení

0x

Odpoj od wifi routeru tu jejich krabičku, "restartuje" připojení v PC, ať ti znova načte adresy a potom se teprve připoj na ten router.

nickolas
hodnocení

0x

... jejich přivezené krabičky. Značka je AirOs. Od krabičky AirOs vede další kabel, který je připojený do wifi-routeru... zdá se, že wifi-router není wifi router, ale jen wifi-AP. Jste opravdu přesvědčen, že je to router, musel by být bránou, což evidentně není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]