Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

2 oprační systémy na 1PC

Od: jaromir83* odpovědí: 6 změna:
Mohli byste mi někdo prosím poradit pomocí jakého programu nejlépe nainstalovat na PC 2 operační systémy (aby mezi nimi šlo přepínat)? Mám Windows XP a rád bych ještě 98čky kvůli staším hrám. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti, připadá vám to jako rozumný nápad? Dík moc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

piter*
hodnocení

0x

normalne ho tam naharaj potom kdyz bude pocitac bootovat tak ti da na vyber 98 ci xp

je to bezna vec ja jsme tam mel kdysi i linux takze 3 os

hodnocení

0x
Pokud chceš wiužívat windowsackej bootloader tak musíš instalovat od nejstaršího po nejnovější, to znamená nejdříve nainstaluj win98 a pak na jiný oddíl xpčka a bude ti to pak dávat na výběr...pokud to uděláš naopak tak to budes muset mooooc hrát aby to běhalo *smich*
To, co radí Piter, se ti asi nepovede, protože Bill podporuje jen apgejd, (jak píše M averick) tedy z 98 na XP a při instalaci XP se tě zeptá, jestli je chceš nainstalovat místo (do) W98, nebo používat oba OS (na střídačku). Takže když už máš XP nainstalované (a dokud se ti je nebude chtít přeinstalovat), byla by jedině možnost nějak ty XP schovat - nejlépe odpojit disk s XP, nainstalovat 98 (na jiný disk) a ručně tam přidat ten bootloader (jak píše M averick). :D

hodnocení

0x
Dej si jenom WinXP a starší hry z WIN98 ti tam půjdou když si dáš kompatabilitu s WIN98
Čéče já ti nevim ale tu kompatibilitu jsem párkrát zkoušel a nikdy mi nepomohla...když už tak DOSBOX,nicméně ten je zase dost náročnej na výkon pc pokud se nejedená o vyloženě úplně nejstarší hry...dalším řešením je naistalovat virtuální pc s 98 (např. VMWARE)...pokud už to tu někdo neřikal *smich*

jaromir83*
hodnocení

Tu kompatibilitu jsem zkoušel jednou nastavit, myslim u Mechwarriora 3, ale nefungovalo to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]