Nejste přihlášen/a.
zdravim neporadil by mi nekdo proc mi nejdou dvd romky,najednou proste vlozim cd nebo dvd do mechaniky a pise vlozte disk,myslim ze problem bude v biose, priradit romkam pismena ale jsem laik.
Zkuste otevřít bednu počítače a zkontrolujte, zda-li jsou do DVD-ROM zapojeny všechny kabely
Měl by to být proudový. Ten jde ze zdroje. (2 červené, jeden žlutý a jeden černý kabílek "přitavené" do takové bílé zásuvky. Tu zapojte do DVD-ROM.)
Měl by to být 40-pinový PATA kabel. Ten jde ze základní desky. (to je takový široký, většinou šedivý nebo žlutý kabel, který je připojen do mechaniky DVD-ROM, harddisku, ZIP mechaniky). To zapojte také do DVD-ROM.
Do BIOSu se také podívejte, zda-li je to tam nastaveno, případně nastavte autodetekci.
mam xp sp3,od ty doby co mi tady poradily fixnout nejaky regystry pres hijak,a pak vratit bios na stary parametry.mam 2 dvd vypalovacky, starou lg a asuse, vubec nevim jak ji nainstalovat, zarizeni funguje spravne.
tak asi neco s biosem.v biosu by meli byt nazvy vypalovacek stejne jako pevnych disku a nejsou tam...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.